E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFED: PARA POLİTİKALARINI SIKILAŞTIRMIYORUZ---

FED: PARA POLİTİKALARINI SIKILAŞTIRMIYORUZ

FED: PARA POLİTİKALARINI SIKILAŞTIRMIYORUZ
22 Şubat 2010 - 00:54 borsagundem.com

Fed yetkilileri Fed'in bankalara sağlanan acil kredi imkanlarında faiz oranının yükseltmiş olmasının geniş anlamada bir sıkılaştırma politikasına geçişin başlangıcı olmadığı konusunda piyasaları ikna etme yönündeki çabalarını artırdılar.

Fed'in Perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada söz konusu faiz oranlarını yüzde 0.5'ten yüzde 0.75'e çıkardığını açıklamış ve bu karar piyasalarda çalkantıya neden olmuştu. Bununla birlikte hisse senedi piyasaları cuma gününü yükselişle tamamlamayı başardı. Dow Jones endeksi 9.45 puan artışla 10402.35 puandan kapanırken, 10 yıl vadeli ABD Tahvilinin fiyatında artış faizinde düşüş yaşandı. Federal Reserve Bank of New York Başkanı William Dudley cuma günü yaptığı açıklamada "Çok küçük teknik bir değişiklik yaptık. Bu karar tamamen banklardaki toparlanma ile ilgiliydi. Bankalar artık krizin ortasında olduğu gibi acil ucuz fonlamaya ihtyaç duymuyorlar" ifadelerini kullandı. Fed, perşembe günü alınan kararı finansal krizin endişe verici dönemlerinde uygulamaya konulan acil kredi programında normalleşmeye doğru atılan bir adım olarak tanımlıyor. Fed'in bu kararı düzenli toplantısından önce almış olması da bunun gösterge faiz artırımından farklılığını ortaya koyma çabalarının bir sonucu olarak yorumlanıyor. Duddley ayrıca, "İskonto faizlerindeki artırımın para politikalarında bir daralma işareti anlamı taşımadığını da belirtti ve gösterge faiz oranının halen yüzde 0 ila 0.25 aralığında kalmaya devam ettiğini hatırlattı. Duddley, Fed'in gösterge faiz oranının "uzun bir süre için düşük seviyede kalmaya devam edeceği" açıklamasının en azından bir kaç ay anlamına geldiğini ifade etti. St. Louis Fed başkanı James Bullard'da Perşembe günü benzer açıklamalarda bulundu. Piyasaların Fed'in kararına tepkisini yersiz olarak nitledi ve alınan kararın faiz artırım sürecine işaret etmediğini dile getirdi. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ve Fed yetkilisi Elizabeth Duke'de Perşembe günü benzer açıklamalarda bulundu ve Duddley ile birlikte Fed'in faiz oranlarını yıl sonuna kadar aynı seviyede tutabileceği ifadelerine konuşmalarınd yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)