E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed rezerv faizlerini indirecek---

Fed rezerv faizlerini indirecek

Fed rezerv faizlerini indirecek
11 Aralık 2013 - 14:47 borsagundem.com

Fed parasal genişleme önlemlerinin devam ettiğini göstermek için repo düzenlemesinden sonra rezerv faizlerini indirmeyi değerlendiriyor

Fed yetkilileri, yatırımcıları tahvil alımlarını azaltmanın, para politikasını sıkılaştırmak ile aynı şey olmadığını göstermek amacıyla, bankalara rezerv fazlaları üzerinden ödenen faizi indirme tartışmasına yeniden geri döndü.

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, 5 Aralık'ta merkez bankasının faiz görünümleri konusundaki iletişimini iyileştirme yollarını ararken, şu anda yüzde 0.25 olan faizi indirmenin de değerlendirilen seçenekler arasında olduğunu söyledi.

Fed'in kısa vadeli borçlanma maliyetlerinde daha fazla kontrole sahip olacağı ters repo işlemlerini kapsayan yeni bir politikayı test etmesiyle tartışmalar yeniden gündeme geldi. Bu durum, rezerv fazlası faizlerinin indirilmesinin, para piyasalarında faizleri sıfır ve altına itebileceği yönündeki endişeleri gevşetebilir. Araştırma şirketi iMoneyNet'e göre para piyasası yatırım fonları 2.7 trilyon doları buluyor.

Ters repo aracının, yetkililerinin rezerv fazlası faizlerini indirmeyi görüşürken bahsettiği risklerin bazılarını azaltma potansiyelinin olduğunu söyleyen Credit Suisse Group AG'nin ABD ekonomi araştırmaları direktörü Dana Saporta, "Bu olası indirim seçeneğini ortaya çıkarıyor ve bazı endişelerin azaltılmasına yardımcı olabilir" dedi.

Fed yetkilileri, bilanço tablosunu 3.93 trilyon dolara çıkaran aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını ne zaman azaltacaklarını tartışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GEREK YOK11 Aralık 2013 19:53

    FED İN İKNA ETMESİNE GEREK YOK..ZATEN PİYASASINA GÜVENENLER KAZANACAKLAR..VE DOĞRU STRATEJİ KURAN VE İŞLEM YAPANLAR..ÜRETİM YAPANLAR..SERMAYE AKIŞINI VE SERMAYE PİYASASINI ÇOK İYİ ANALİZ YAPIP SAHİPSİZ BIRAKMAYANLAR..