E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed sabırlı davranmalı---

Fed sabırlı davranmalı

Fed sabırlı davranmalı
27 Şubat 2014 - 07:04 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, işsizlikteki düşüşün istihdam pazarının durumunu yansıtmadığını belirtti

Fed'in aylık 85 milyar dolardan 65 milyar dolara indirdiği varlık alımlarının azaltılma hızına dair bankanın üst düzey bir yetkilisinden değerlendirme geldi. Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ABD'de son dönemde düşen işsizlik verisinin ülkedeki istihdam piyasasının durumunu tam olarak yansıtmadığını söyledi. Rosengren, ABD'de yarı zamanlı çalışan ancak tam zamanlı çalışmayı tercih eden kişilerin çokluğuna, enflasyon rakamının düşüklüğüne ve istihdam piyasasındaki "gevşekliğe" dikkat çekti ve şöyle dedi: "Bütün bu etkenler Fed'in parasal genişlemeden geri çekilmede çok sabırlı davranması gerektiğini gösteriyor."

SUÇLU SOĞUK HAVA MI?

Rosengren, geçtiğimiz haftalarda istihdam piyasasından zayıf veriler gelmesinin sorumlusunun aşırı soğuk havalar mı yoksa ekonomik yavaşlama mı olduğunun anlaşılamadığını söyledi. Rosengren soğuk geçen Şubat ayı nedeniyle bu ayın istihdam verisini yorumlamanın da zor olacağını belirtti.

PIANALTO: KARŞILAŞTIRMA DOĞRU YAPILMALI

Cleveland Fed Başkanı Sandra Pianalto ise, resesyonun ardından ABD ekonomisinin toparlanma sürecinde Fed'in tahvil programını ve faiz ile ilgili sözlü yönlendirmelerini son derece etkili kullandığıı söyledi. Pianalto, "Burada önemli olan uygulanan programların olumlu ve olumsuz etkileri arasındaki karşılaştırmanın doğru yapılması" dedi.

FAİZLER BEŞ YILDIR SIFIRA YAKIN

Fed 2008 krizi sonrasında ABD ekonomisine destek vermek için beş yıldır faizleri sıfıra yakın seviyede tutarken geçen yıllar boyunca trilyonlarca dolar varlık alımı gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)