E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFed sonrası altın rekor kırdı---

Fed sonrası altın rekor kırdı

Fed sonrası altın rekor kırdı
28 Nisan 2011 - 09:15 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin dünkü açıklamalarının ardından altın fiyatları yeniden rekor seviyeye tırmandı

Fed'in faiz oranlarını sıfıra yakın seviyede bırakması sonucu doların gerilemesi ve değerli metal talebinin artmasıyla altın fiyatları yeni bir rekora imza attı.
Külçe altının onsu, yüzde 0.2 yükselerek 1,530.22 dolardan işlem gördü. Haziran vadeli altın kontratı New York'ta yüzde 0.9 yükseldi ve 1,530.80 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
Fed Başkanı Ben Bernanke, dünkü açıklamasında faiz oranlarını yüzde 0 ile yüzde 0.25 aralığında tutarken, 600 milyar dolarlık tahvil alım programının planlandığı gibi Haziran ayında biteceğini doğruladı.
Seul'deki KEB Futures'ta üst düzey trader olan Hwang Il Doo, "Yatırımcıların dolardaki değer kaybına dair endişeleri altının rallisini destekliyor" dedi.
DOLAR DEĞER KAYBEDİYOR
Fed'in açıklamalarının sonrasında Euro-dolar paritesi ilk kez Aralık 2009'dan beri 1.48 seviyesini aştı. 6 para birimi karşısında doların performansını izleyen dolar endeksi ise sekizinci günde Temmuz 2008'den beri en düşük seviyeye indi.
Para birimilerinin değer kaybı ve yüskelen enflasyonla altın bu yıl yüzde 7.6 yükselerek 1920 yılından beri en iyi performansını gösteriyor. Libya'daki çatışmalar ve Avrupa'daki borç krizi de metaldeki ralliyi destekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)