E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed sonrası TCMB’dan İlk Hamle Geldi---

Fed sonrası TCMB’dan İlk Hamle Geldi

Fed sonrası TCMB’dan İlk Hamle Geldi
17 Aralık 2015 - 16:43 borsagundem.com

İKON Menkul, Fed kararı sonrası piyasalarda öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi

Dün akşam ABD Merkez Bankası Fed’in 0.25 baz puanlık faiz arttırmasıyla uzun bir süredir devam eden olağanüstü parasal önlemlerin sonuna gelindiğini söyleyebiliriz. ABD Merkez Bankası tarihi düşük seviyelerde tuttuğu politika faizini arttırarak normalleşme dönemine adım atmış oldu. Kararın ardından bugün piyasalar baktığımızda ABD ekonomisinin toparlandığı ve olağanüstü dönemin sona ermesi algısının oluşmasıyla birlikte gelişmiş ülke borsalarında değer artışları görüldü. Avrupa Borsalarında değer kazançları %3 ‘ü aşarken, ABD borsalarıda güne pozitif yönde bir açılışla başladı.

TCMB’dan İlk Hamle Geldi…

Geçen hafta Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı yapmış olduğu sunumda Fed’in faizleri arttırması halinde ertesi gün döviz rezerv karşılıklara müdahale edebileceklerini belirtmişti. Dün akşam Fed'in politika faizlerini 25 baz puan arttırmasının ardından, Merkez Bankası dolar cinsi zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara ödediği faizi yüzde 0.24`ten yüzde 0.49`a yükseltti. Kararın ardından TL varlıklarında değer kazancının artması dikkat çekti.

IMF: Faiz Artışı ABD Ekonomisinin Güçlendiğine Kanıt…

Uluslararası Para Fonu (IMF) ABD Merkez Bankası'nın dün on yıldan sonra ilk kez yaptığı çeyrek puanlık faiz artışı, ABD ekonomisindeki güçlenmenin bir yansıması niteliğinde. IMF, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin ek parasal sıkılaşma hareketlerinin kademeli ve güçlü ücret yönünde açık kanıtlar temelinde olacağına işaret ettiğini vurguladı.

Çin Merkez Bankası'ndan FED Faiz Artışı Sonrası Hamlesi…

Çin Merkez Bankası, Fed faiz artışı sonrası bugünkü piyasa açılışında resmi yuan/dolar paritesi orta noktasını, son 4.5 yılın en düşük düzeyi ve bir önceki sabitlemenin % 0.2 altı olan 6.4757 yuan olarak belirledi. Traderlar, yuandaki sert düşüşün ABD dolarının global piyasalardaki güçlenmesini yansıttığını belirttiler.

İngiltere Perakende Satışlar Beklentilerin Üzerinde...

Yılın son ayı ile birlikte perakende tarafında yaşanan satışların artmasıyla verilere olumlu yönde yansımaların gerçekleştiğini gördük. İngiltere tarafında da bugün açıklanan rakamlarda geçen aya göre perakende satışlar verisinde toparlanma gerçekleşti. Beklentilerin %0.5 olmasına karşın açıklanan veri %1.7 olarak yer aldı. Verinin ardından Sterlin tarafındaki değer artışı ise kısa sürdü. Doların faiz artışıyla güçlenmesiyle birlikte Sterlin, dolar karşısındaki değer kaybını sürdürdü.

İKON Menkul,

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)