E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed tahvil alımı sonrası faiz artırır---

Fed tahvil alımı sonrası faiz artırır

Fed tahvil alımı sonrası faiz artırır
28 Mayıs 2014 - 07:30 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Fed'in ilk faiz artırımını parasal genişlemeden en az 6 ay sonra yapmasını bekliyor

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Fed'in ilk faiz artırımını tahvil alım programı sona erdikten en az 6 ay sonra yapmasını beklediğini bildirdi. 
Lockhart yaptığı açıklamada, Fed'in faiz artırımına gelecek yılın ikinci yarnısında başlayacağını öngördüğünü belirtirken, Fed'in tahvil alım programını Ekim veya Aralık toplantısında sona erdirmesi arasında güçlü bir tercihi olmadığını da ifade etti. 
Lockhart konuşmasında yüzde 2,5'e kadar bir enflasyon ile rahat hissedeceğini belirtirken, faiz oranının uzun vadede yüzde 4 olacağı beklentilerini makul gördüğünü de vurguladı.
Lockhart ayrıca gelecek bir kaç çeyrekte ABD ekonomisinde yıllık bazda büyümenin yüzde 3 olmasını beklediğini de belirtti.

"İstihdamın desteklenmesi için enflasyonun hedefi aşmasına müsamaha gösterilebilir"

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ABD istihdam piyasasının bazı bölümlerinin ve bazı bölgelerin tam istihdama yaklaşmış olabileceklerini söyledi. Ancak Lockhart, istihdam piyasasının diğer bir çok bölümünde istihdamın hala zayıf olduğunu ve gevşek para politikasına devam etmek gerektiğini de vurguladı. 
Lockhart, tam istihdamın desteklenmesi için Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefinin yüzde 2,5 seviyesine kadar aşılmasını müsamaha gösterebileceğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)