E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFED tutanakları altını düşürdü---

FED tutanakları altını düşürdü

FED tutanakları altını düşürdü
04 Ocak 2013 - 10:31 borsagundem.com

FED toplantı tutanakları sonrası altında yön aşağı döndü

Dün yurt içinde piyasanın kapanışı sonrası ABD'de açıklanan FED önceki toplantı tutanakları en çok altın, gümüş, diğer kıymetli metaller ve endüstriyel metal fiyatlarını etkiledi.
Dün yurt içi piyasanın kapanışında 1.679 dolar/ons'tan işlem gören altın fiyatı gece saatlerinde New York Borsasında 1.662 dolar/ons'a geriledi. Bugün uzak doğu ve Asya borsalarında ise altın 1.650 dolar/ons teknik desteğine kadar geriledi.
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ABD'den açıklanacak aralık ayı Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik verisinin beklentiler doğrultusunda olumlu gerçekleşmesinin altın ve diğer kıymetli metal fiyatlarında satış baskısı oluşturabileceğini belirtti.
Bu gerekçelerle altın fiyatında 1.650 dolar/ons teknik desteğinin aşağı yönlü kırılmasıyla sırasıyla 1.645 ve 1.637 dolar/ons desteklerine gerileyebileceğini aktaran Yıldırımtürk, şunları kaydetti:
''İç piyasada ise; altının ons fiyatındaki gerileme, parite etkisiyle dolar/TL'deki küçük çaplı yükselişin etkisiyle, 24 ayar altının TL/Gr fiyatı aynı miktarda yansımayabilir. Bu gerekçe ile 24 ayar altın güne dünkü kapanışının yaklaşık 1,50 lira aşağısından 95,00 TL/Gr görülebilir. 24 ayar altın gün içinde 94.00 - 95.00 TL/Gr aralığında dalgalanabilir. Dün gece açıklanan FED tutanakları sonrası, altın, gümüş ve diğer kıymetli metal fiyatlarında yönün aşağıya döndüğünü söyleyebiliriz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • forexçiler battı04 Ocak 2013 12:22

    altına oynayanların hepsi battı.düşüş çok keskin bugün.

  • ALTIN04 Ocak 2013 10:54

    1KG BOZDUR EV AL ,1KG BOZDUR YAZLIK AL ,200GR BOZDUR ARABA AL, NE BU YA GRAMI 50 BİNE DÜŞŞE AZ DEĞİL ZATEN GİDİŞATTA UZUN VADEDE BU HERALDE

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST04 Ocak 2013 10:47

    HEM FED TUTANAKLARI,HEM QE3 SONRASINA KET VURULMASI,MALİ UÇURUMUN OBAMANIN TAM İSTEDİĞİ GİBİ ÖNLENEMEYİŞİ,DOLARDA SERBESTİYETİ KISITLAMA BEKLENTİSİ,BOL PARANIN SONUNA GELECEĞİ ANLAMIYLA EMTİALARDA BÜYÜK REALİZASYONUN GELMEKTE OLDUĞU ANLAMINA GELMEKTE.ALTIN ZATEN QE'LERE RAĞMEN YÜKSELEMEMİŞTİ O NEDENLE MEVCUT SEVİYENİN ALTINDA ÖNCE HAZİRAN'DAN BAŞLAYARAK 1400 ONS VE ALTINA SARKMA SONRASINDA 2015'E DEK 1.100 DOLARLARA KADAR İNME ŞEKLİNDE BEKLENEBİLİR.EĞER BU GERÇEKLEŞİRSE ELİNDE ALTIN TUTAN MERKEZ BANKALARI,DÜNYA HALKLARI BÜYÜK SERVET KAYIPLARINA UĞRAYACAKLARDIR ,BU GELECEĞİ İYİ GÖREN MERKEZ BANKALARI İLE ELİNDE ALTIN TUTANLARIN ÖNCEDEN SATIP YÜKSELEBİLECEK DEĞERLERE,HİSSE,ARAZİ,KONUT GİBİ ÖN YATIRIMLARDA İSE İYİ PARA YAPABİLECEKLERİ DE ÖNGÖRÜLEBİLİNİR DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM FED TUTANAKLARI SONRASINDA.