E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyesi Bostic: İsşizlik tam istihdam seviyelerinde---

Fed üyesi Bostic: İsşizlik tam istihdam seviyelerinde

Fed üyesi Bostic: İsşizlik tam istihdam seviyelerinde
09 Ekim 2024 - 07:31 borsagundem.com

Fed üyesi Bostic, ABD işgücü piyasasının yavaşlasa da işsizlik oranlarının tam istihdam seviyelerinde seyrettiğini açıkladı.


Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, geçen haftaki istihdam rakamlarının ABD işgücü piyasasının yavaşlasa da güçlü olmaya devam ettiğini teyit ettiğini, işsizlik oranının %4,1 ile tam istihdam olarak kabul edilen seviyelerde seyrettiğini ve işverenlerin nüfus artışını karşılamak için gerekenden daha hızlı istihdam yarattığını söyledi.

Bostic, işsizlik oranının geçen yılın en düşük seviyesi olan %4'ün çok altına yükselmesinin "aslında pandemiden önce çoğu insanın tam istihdam olduğunu düşündüğü yere doğru bir hareket olduğunu" söyledi. "İşgücü piyasası kesinlikle yavaşladı, ancak yavaş değil" diyen Bostic, aylık istihdam yaratımının ise "oldukça güçlü olduğunu" ifade etti.

Bostic, aylık istihdamın 100,000'in altına düşmesinin, Fed'in faiz oranlarını planlanandan daha hızlı düşürmeyi düşünüp düşünmeyeceğini merak etmesine neden olacağını vurguladı.

Atlanta Fed Başkanı, enflasyonun çok yüksek seyrettiğini ve temel bir ölçütün şu anda %2,6 seviyesinde olduğunu da belirtti ve "%2'lik hedefe geri dönmek zorundayız. Bu çok yüksek. Önümüzde hala uzun bir yol var ve insanların hala enflasyon hedefine odaklanmış olduğumu anlamalarını istiyorum" diye konuştu.

Fed faiz indiriminden geri dönüş yapacak mıFed faiz indiriminden geri dönüş yapacak mı

 

Fed'in faaliyet zararı 201.2 milyar doları bulduFed'in faaliyet zararı 201.2 milyar doları buldu

 

Fed yetkilisi Barkin'den enflasyon mesajıFed yetkilisi Barkin'den enflasyon mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)