E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'FED VARLIK BALONU RİSKİNİ ARTIRIYOR'---

'FED VARLIK BALONU RİSKİNİ ARTIRIYOR'

'FED VARLIK BALONU RİSKİNİ ARTIRIYOR'
07 Ekim 2010 - 07:38 borsagundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, faiz oranlarını rekor seviyeye indirme politikasının dünya genelinde sapmalara yol açtığını söyledi

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Fed'in faiz oranlarını rekor düşük seviyeye indirme politikasının dünya genelinde para birimlerinde sapmalara yol açtığını ve varlık balonları riskleri gibi birtakım etkilere neden olduğunu kaydetti. Bloomberg yayınına katılan Kolombiya Üniversitesi Profesörü Stiglitz, ''Fed politikalarının ABD ekonomisini canlandırdığı sanılıyor, ancak böyle bir şey yok'' diye konuştu. Stiglitz, Fed'in sağladığı likidite akışının yurtdışına aktığını ve tüm dünya genelinde sorunlara yol açtığını kaydetti. Stiglitz, ''Sorunlardan biri şu ki, likidite akışı bazı gelişen piyasalarda balonlara yol açacak. Paranın aktığı herhangi bir gelişen ülke ekonomisinde bir gayrimenkul balonu yaratılacak'' dedi. Çin'in para birimi Yuan'ın bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Stiglitz, ''Ancak şunu da kabul edelim ki Yuan sorununun ortadan kalkması, ABD ticaret açığı sorununu çözmeyecek'' dedi. Joseph Stiglitz, ABD ekonomisinin verimli bir teşvik paketine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)