E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'FED VE ECB DÜNYAYI KAOSA SÜRÜKLÜYOR'---

'FED VE ECB DÜNYAYI KAOSA SÜRÜKLÜYOR'

'FED VE ECB DÜNYAYI KAOSA SÜRÜKLÜYOR'
06 Ekim 2010 - 08:29 borsagundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, izlenen ultra gevşek para politikalarının, global ekonomik toparlanmaya yardım etmediğini vurguladı

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın izledikleri ultra gevşek para politikalarının, global ekonomik toparlanmaya yardım etmek yerine dünyayı bir kaosa sürüklemekte olduğunu söyledi. Columbia Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta konuşan Stiglitz, Fed ve ECB'den gelen likidite akışının döviz piyasasına istikrasızlık getirdiğini, Japonya ve Brezilya gibi ülkeleri ihracatçılarını korumak için adım atmaya zorladığını vurguladı. "İroni, Fed'in tüm bu likiditeyi Amerikan ekonomisi canlandıracağı umudu ile yaratması" diye konuşan Stiglitz, "Bu likidite Amerikan ekonomisi için hiçbir şey yapmıyor, ancak dünyanın geri kalanında kaosa neden oluyor" dedi. Global toplam talep yokluğunun neden olduğu problemlerin ek parasal teşviklerle çözülemeyeceğinin açık olduğunu belirten Stiglitz, "Faizleri düşürmek problemin çözümüne biraz yardım edebilir, ancak bu ABD ve Avrupa'nın karşı karşıya olduğu problemleri düzeltmek için çok zayıf" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)