E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed yetkilileri faiz konusunda kararsız---

Fed yetkilileri faiz konusunda kararsız

Fed yetkilileri faiz konusunda kararsız
22 Mart 2016 - 13:27 borsagundem.com

Fed'in Mart ayı toplantısında Başkan Yellen'ın benimsediği güvercin tavırdan günler sonra yetkililer artırımın yakın olduğunu belirtti

Fed, geçtiğimiz hafta faiz tahminlerini azaltarak hata yapmış olabilir.

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart Pazartesi günü, gelişen ekonomik verilerin daha fazla adım atmak için bir gerekçe olduğunu, Nisan toplantısı kadar yakın bir zamanda gerçekleştirlebileceğini belirtmişti. Benzer yorumlar ise San Francisco Fed Başkanı JohnWilliams'dan geldi. Williams, Nisan ve Haziran'da gerçekleştirilecek iki toplantının faiz artırımı için “kesinlikle olası” olduğunu belirtmişti.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker ise enflasyonda yukarı yönlü beklenti taşıdığını ifade etmişti.

Söz konusu yetkililerin hiçbirinin, Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oylamaya katılma yetkisi bulunmuyor fakay yine de görüşleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın daha güvercin eğilimli yorumlarıyla çelişki içerisinde bulunuyor. Fed Başkanı Yellen'ın görece düşük faiz ve geniş para politikasından yana tutumu, ABD Doları'nın zayıflamasında bu yöndeki hareketi destekleyen spekülasyonda etkili oldu.

RBC'den ABD ekonomisti Tom Porcelli, “Fed toplantısından bir kaç gün sonra iki Fed yetkilisinin faiz artırımının yakın olduğunu belirtmesi gülünç” dedi.

Fed Nisan'da faiz artıracak mı?

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)