E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed yetkilisi Harker piyasaları rahatlattı---

Fed yetkilisi Harker piyasaları rahatlattı

Fed yetkilisi Harker piyasaları rahatlattı
05 Ocak 2018 - 18:27 borsagundem.com

Fed yetkilisi Harker bu yıl için faizlerin iki kez artırılmasının uygun olacak gibi göründüğünü dile getirdi.

BORSAGUNDEM.COM

Fed yetkilisi Harker Ekonominin bu yıl yüzde 2.5'in hemen altında bir büyüme yaşamasını ve işsizlik oranının düşük seviyelerde kalmaya devam edeceğini düşündüğünü belirtti ve bu yıl için faizlerin iki kez artırılmasının uygun olacak gibi göründüğünü dile getirdi.
Fed'in Aralık ayında yapılan toplantısında faiz oranlarının bu yıl üç kez artırılacağı öngörülmüş ancak piyasalarda daha fazla artırım olacağı endişeleri baskı yaratan bir unsur olmuştu.
İşsizlik oranının 2019'da ılımlı bir artış yaşayacağını belirten Harker, istihdam artışının 2019 sonlarında aylık 100 bin kişi seviyesine gerileyeceğini öngördü.

Fed'in Philadelphia şubesi başkanı Patrick Harker bugün yaptığı açıklamad "Benim kendi görüşüm bu yıl için iki faiz artırımın yeterli olacağı yönünde" ifadelerini kullandı.

Harker 2017 yılında yapılan FOMC toplantılarında Fed'in oy verme hakkı olan üyelerinden biriydi ve geçtiğimiz yıl bütün faiz artırım kararlarına destek veren bir üye olmuştu. Kendisinin bu yıl için oy verme hakkı bulunmuyor.

Harker ekonomik büyümenin yüzde 2.5'in hemen altında oluşacağını ve istihdam piyaslarında ise çok düşük bir parça boşluk olduğunu dile getirdi. Bu açıdan işsizlik oranının bu yıl boyunca çok düşük seviyelerde kalacağı ve 2019 yılında işsizlikte 1 puanın çok altında bir artış yaşanacağını öngördü.

Fiyat baskıları konusunda ise Harker enflasyonun Fed'in yüzde 2 seviyesindeki hedefinin üzerine 2019 yılında çıkacağını ve bir sonraki yılda ise hedef seviyeye gerileyeceğini öngördü. Ancak Harker sözlerine "Eğer düşük enflasyon ısrarcı olursa, bu çok önemli sorunlara yol açabilir" ifadelerini ekledi.

Harker ayrıca tahvil piyasalarını yakından izlediğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)