E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFed yetkilisinden faiz indirim mesajı---

Fed yetkilisinden faiz indirim mesajı

Fed yetkilisinden faiz indirim mesajı
17 Temmuz 2024 - 06:51 borsagundem.com

Fed Yönetim Kurulu üyesi Adriana Kugler, faiz indirimi için bu yılın sonlarının uygun zaman olacağını açıkladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu üyesi Adriana Kugler, Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine geri döneceğine dair temkinli iyimserliğini dile getirdi ve faiz indirimi için bu yılın sonlarının uygun zaman olacağını tekrarladı.

Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği seminerinde konuşan Kugler, enflasyonun ılımlı seyrini sürdürmesi ve soğuyan ancak dirençli bir işgücü piyasasının varlığı halinde borçlanma maliyetlerinin "bu yılın ilerleyen dönemlerinde" düşürülmesinin uygun olacağını söyledi.

Kugler, özellikle enflasyon ve istihdam risklerinin çok daha dengeli hale geldiği göz önüne alındığında, veriye bağımlı olma gereğini vurguladı.

Kugler, "Eğer ekonomik koşullar, son üç ayın enflasyon verilerinde görüldüğü gibi daha hızlı bir dezenflasyonla olumlu şekilde gelişmeye devam ederse ve istihdam, son birkaç raporda görüldüğü gibi zayıflasa da dirençli kalırsa, bu yılın ilerleyen dönemlerinde parasal politikayı gevşetmeye başlamanın uygun olacağını öngörüyorum." dedi.

Bank of America: Hisse senedi yatırımcıları düşük enflasyondan korkmamalıBank of America: Hisse senedi yatırımcıları düşük enflasyondan korkmamalı

 

IMF, Türkiye'nin büyüme 2024 büyüme tahminini yükselttiIMF, Türkiye'nin büyüme 2024 büyüme tahminini yükseltti

 

Almanya'da yatırımcı güveni keskin düştüAlmanya'da yatırımcı güveni keskin düştü

 

Ruble, dolar karşısında yüzde 10 değerlendiRuble, dolar karşısında yüzde 10 değerlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)