E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'de gözler 4.5 trilyon dolarlık bilançoda---

Fed'de gözler 4.5 trilyon dolarlık bilançoda

Fed'de gözler 4.5 trilyon dolarlık bilançoda
16 Ocak 2016 - 14:40 borsagundem.com

Fed yetkilileri, 10 yıl sonra ilk faiz artırımını yaptıktan sonra dikkatlerini 4.5 trilyon dolara çıkan Fed bilançosuna çevriliyor

Aylarca yaklaşık 10 yıl sonra yapacakları faiz artırımını tartışan Fed yetkilileri, dikkatlerini Japonya ekonomisinin büyüklüğüne ulaşmış bilanço için ne yapacaklarına çeviriyor.

İlk faiz artırımından bir ay sonra, küresel piyasalardaki kargaşa, daha fazla faiz artırımları için beklentileri zayıflattı ve bir sonraki aşağı harektle mücadele için eldeki araçlara yönelik endişeleri artırdı. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, kısa vadeli politika faizini yükseltirken, uzun vadeli Hazine tahvil faizlerini düşük tutmak için 4.5 trilyon dolarlık bilançonun devam ettirilebileceğini kaydetti.

Fischer'in kısmen 3 Ocak'ta kısa vadeli faizin sıfır seviyesinden uzaklaştırılmasına yönelik stratejileri tartıştığı konuşmasındaki fikri, Cuma günü, New York Fed Başkanı William C. Dudley tarafından daha pratik terimlerle dile getirildi. Dudley, federal fon faizi bir şekilde daha da yükseltilene kadar, vadesi gelmiş tahvillere yeniden yatırım yapılması ve bilançonun daraltılmasından uzak durulmasının anlamlı olduğunu söyledi.

Dudley, "Yüksek kısa vadeli faiz şeklinde daha fazla 'pudra' kullanmak, dah az pudradan ve daja küçük bir bilançodan daha istenen bir durum gibi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alım17 Ocak 2016 12:29

    katılmıyorum bı ıse basladınmı sonunu getrıceksın yanı fed artısa devam eder.

  • işçi16 Ocak 2016 22:25

    fed değil faiz artırmak Q4 gidecektir.

  • mt16 Ocak 2016 19:30

    Fed'in faiz artırımını bekleyen,bu konuda sabahtan akşama yorum yapan yerli ekonomistlere duyurulur. Giderek artan bu küresel çalkantı içinde Fed bu yıl faiz artırımını beceremeyecektir.Bu kesindir. Fakat faiz değneğini ellerinden bırakmayacaklardır