E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'den çekinirken şimdi de Çin endişesi---

Fed'den çekinirken şimdi de Çin endişesi

Fed'den çekinirken şimdi de Çin endişesi
07 Ağustos 2013 - 11:36 borsagundem.com

Fed piyasaları önemli ölçüde etkilese de Çin tarafında daha büyük riskler olduğunun altı çiziliyor

FED politikalarından normalleşme çabaları sonrasında ekonomi dünyası üzerinden güven takip edilirken deflasyon ABD için diğer tarafta duran sorun olarak nitelendiriliyor. ABD’nin piyasalar üzerinde yarattığı gerilimin yanı sıra FT (Financial Times), makalesinde önemli olan gerilimin Çin tarafında geleceğine dikkat çekti.
Mayıs ayından bu yana hem ABD hem de Euro bölgesi ekonomilerinde iyileşme işaretleri artarken, hisse senedi piyasalarında da olumlu etkileri gözlendi. Şimdi son gelen açıklamalarda, FED’in tahvil alımını sınırlandırmada Eylül ayının dışlanmadığı kaydedilmeye başladı. FED’in  bu sürece girmesinin fiyatlandığını dile getiren uzmanlar kararın realiteye geçmesi sonrasında piyasalarda volatilitenin çok fazla yükselmeyeceğini öngörüyorlar.
ABD’nin yanı sıra Japonya’da hükümetin teşvik noktasında atacağı yeni adımların takip edilmesi, bunun yanı sıra Almanya’da Eylül ayında yapılacak seçimler de piyasaların yakın takibindeki diğer noktalar.
Bütün bunların yanı sıra Çin, fazla transparan (şeffaf) olmayan piyasaları ile daha fazla risk ihtiva ediyor. Özellikle son dönemde gelen verilerin kafaları karıştırması ülke büyümesine dair soru işaretlerinin gündemde olması ve verilerin güvenilirliğinin azalması ülkeyi piyasalar için daha büyük bir risk olarak gündeme taşıyor.
Analistler ve yatırımcılar, Çin için sorunların geride kaldığına inanmazken, büyüme noktasından beklentilerin altına düşülmesi ile tedarik zincirinin ve küresel emtia piyasalarının da büyük riske gireceğine dikkat çekiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)