E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'den daha agresif faiz indirimi bekleniyor---

Fed'den daha agresif faiz indirimi bekleniyor

Fed'den daha agresif faiz indirimi bekleniyor
05 Ağustos 2024 - 07:40 borsagundem.com

Wall Street analistleri, ABD'de zayıf istihdam verilerinin ardından Fed'in faiz indirimlerinde daha agresif bir tutum izleyeceğini tahmin ediyorlar.



ABD'den gelen verilerin büyümeye yönelik endişeleri tetiklemesiyle, küresel hisse senedi piyasalarda deprem yaşanıyor. Piyasalar, bir hafta içinde ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) 25 baz puan faiz indirimi ihtimalini yüzde 60 olarak fiyatlıyor.

Yüksek enflasyon riskine dair endişeler neredeyse tamamen ortadan kalktı ve yerini resesyon endişelerine bıraktı. Yatırımcılar artık bir hafta içinde olağanüstü toplantı ile 25 baz puanlık faiz indirimine gidilme olasılığını yüzde 60 ihtimal olarak görüyor.

Fed, geçtiğimiz Çarşamba günü beklendiği gibi faiz oranlarını sabit tuttu, ancak ilk kez bir sonraki toplantıda faiz indirimine başlayabileceğini belirtti.
Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verileri ise piyasa beklentisinin çok altında 114 bin olarak açıklandı; İşsizlik oranı ise %4,3'e yükseldi. İstihdam verilerinin ardından bir çok analist daha agresif bir faiz artırımı yönünde görüşlerini revize etti.

Daha önce aralık ayına işaret eden Bank of America ekonomistleri, ilk adımın Eylül ayında atılmasını beklediklerini açıkladılar. Böylece BofA analistleri eylül ve aralık olmak üzere bu yıl iki kez 25'er baz puan indirim beklemeye başladılar.

Barclays, eylül, kasım ve aralık ayları olmak üzere üç kez 25'er baz puan faiz indirimi beklediğini açıkladı. Barclays'ın 2024 sonu öngörüsü % 4,50-4,75, 2025 sonu öngörüsü ise %3,75-4,00 olarak belirlendi.

Citigroup, eylül ve kasım aylarında 50’şer baz puan, Aralık’ta 25 baz puan indirim yapılacağını öngördü. Kurum, 2025 ortasına kadar Fed’in 25’er baz puanlık indirime giderek faizi %3-3,25’e çekeceğini kaydetti.

Goldman Sachs, daha önce eylül ve aralık için 25'er baz puan indirim tahminine Kasım ayı için de 25 baz puan ekledi.

JPMorgan, eylül ve kasım’da 50’şer baz puanlık, sonraki toplantılarda 25’er baz puanlık indirimler olacağını tahmin etti.

TD Securities ekonomistleri eylül, kasım ve aralık için 25'er baz puan indirim tahmininde bulundular.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 17-18 Eylül'de yapılacak.

Borsada 5 hisse üzerindeki tedbir kalktıBorsada 5 hisse üzerindeki tedbir kalktı

 

Borsa İstanbul'da Swap Piyasası işlem saatlerinde değişiklikBorsa İstanbul'da Swap Piyasası işlem saatlerinde değişiklik

 

Asya borsalarında satış eğilimi devam ediyorAsya borsalarında satış eğilimi devam ediyor

 

New York borsası, ABD'de zayıf gelen istihdam verilerinin ardından sert düşüşle kapandıNew York borsası, ABD'de zayıf gelen istihdam verilerinin ardından sert düşüşle kapandı

 

Borsa haftanın son gününü sert düşüşle tamamladıBorsa haftanın son gününü sert düşüşle tamamladı

 

Dev bankaların tahmini: Fed ne kadar faiz indirecekDev bankaların tahmini: Fed ne kadar faiz indirecek

 

New York borsası, Fed'in eylülde faiz indirimi sinyali sonrası yükselişle kapandıNew York borsası, Fed'in eylülde faiz indirimi sinyali sonrası yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)