E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'den politika değiştirmesi beklenmiyor---

Fed'den politika değiştirmesi beklenmiyor

Fed'den politika değiştirmesi beklenmiyor
17 Mart 2014 - 09:44 borsagundem.com

FED'in varlık alımlarını düşürmeye devam etmesi, faizlere dokunmaması bekleniyor

ABD Merkez Bankası(Fed) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 2 günlük toplantısı yarın başlarken, sonuçları 19 Mart Çarşamba günü açıklanacak.ABD Merkez Bankası faiz oranlarını 2008 yılı aralık ayından bu yana yüzde 0-0.25 aralığında tutuyor. Bu toplantının ardından alınacak kararın bu oranın süreceği yönünde olması bekleniyor.
Bankanın varlık alım programında ise 10 milyar dolarlık indirimlerine devam edeceği yönünde tahminler bulunuyor. Bankanın mortgage varlık alım programını 30 milyar dolardan 25 milyar dolara, tahvil alım programını ise 35 milyar dolardan 30 milyar dolara çekerek, toplam tutarı 10 milyar dolar aşağı çekeceği tahmin ediliyor. Bu tahminler gerçekleşirse toplam  varlık alım programı 65 milyar dolardan 55 milyar dolara inecek.
Banka Aralık ayı toplantısında varlık alım programında 10 milyar dolar ile indirimlerine başlamış, Ocak toplantısında da aynı oranda indirim ile bu uygulamasını sürdürmüştü.
FED'in toplantısına ilişkin karar TSI 20:00'de açıklanacak. FED Başkanı Janet Yellen, toplantının ardından TSI 20:30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)