E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFED'DEN TARİHİ AÇIKLAMA---

FED'DEN TARİHİ AÇIKLAMA

FED'DEN TARİHİ AÇIKLAMA
28 Ağustos 2010 - 09:50 borsagundem.com

Uzun süredir faiz tarafında yaptığı fiyatlamayla ABD merkez Bankası'nı köşeye sıkıştıran piyasa, istediğini aldı. Fed Başkanı Bernanke, tahvil alımı yoluyla parasal genişleme yapacağını açıkladı. Piyasaların önünü açtı.

Uzun süredir faiz tarafında yaptığı fiyatlamayla ABD merkez Bankası'nı köşeye sıkıştıran piyasa, istediğini aldı. Fed Başkanı Bernanke, tahvil alımı yoluyla parasal genişleme yapacağını açıkladı. Piyasaların önünü açtı. Fed Başkanı Ben Bernanke'nin merakla beklenen Jackson Hole konuşmasının detayları belli oldu. Bernanke, piyasaların kendisinden uzun süredir beklediği mesajı verdi ve tahvil alımı yoluyla piyasaları rahatlatacağını açıkladı. Tüm piyasa oyuncuları, Mart 2009 ile Mart 2010 arasında bilançosunu 1.7 trilyon dolar büyüterek tahvil alımı yapan Fed'den yeni bir tahvil alımı ve parasal genişleme sinyali bekliyordu. Bernanke, fiyatların sürekli düştüğü bir döngüye dönüşmemesi için gerekli adımların atılacağını, yılın ikinci yarısında ise büyümenin göreceli olarak daha ılımlı olmakla birlikte devam edeceğini söyledi. Ekonomideki devamlılığın sağlanması için ve işlerin daha kötüye gitme olasılığı karşısında merkez bankasının uzun vadeli tahvil alımı yapacağını belirten Bernanke, "Eski tahvilleri de itfalarına kadar elde tutmayı sürdüreceğiz" dedi. HALA YOL VAR "Uzun bir yol geldik, ancak hala bir miktar yolumuz var" diyen Bernanke şöyle devam etti: "İnanıyorum ki, uzun vadeli tahvil alımı sonraki genişleme koşulları açısından olumluluk yaratacaktır. Açık Piyasa Komitesi toplantısından da bunu destekleyen bir mesaj çıkacağına inanıyorum." Bernanke, deflasyonun ABD ekonomisi için önemli bir risk olmadığını belirtirken, banka yönetiminin fiyat istikrarı konusundaki kararlılığını da sürdüreceğini söyledi. Bernanke'nin bu sözleri, Fed'in Japonya tarzı bir deflasyondan kurtulması için bugüne kadarki en somut yaklaşım olarak tanımlandı. 2011 İÇİN UMUTLU 2011 yılı için büyüme konusundaki koşulların hala uygun olduğunu savunan Bernanke, bankaların kredilerinde canlılık olduğunu, Avrupa konusunun iyileşmeye başladığını, tüketicilerin ise tasarruflarının arttığını belirtti. Bernanke, şöyle devam etti: "Hanehalkının finansal durumundaki güçlülük, yükselen gelirler ve gevşeyen kredi koşulları daha hızlı bir hanehalkı harcamasını beraberinde getirecektir. Bu da daha hızlı bir büyümeyi sağlayacak." ABD ekonomisindeki büyüme yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin altında bir revizyon görerek yüzde 1.6 oldu. Beklenti, yüzde 2.4 olarak açıklanan ilk okumanın yüzde 1.3'e revize edileceği yönündeydi. Dünyanın en büyük merkez bankalarının başkanları ve bankacılar, Wyoming eyaletindeki Jackson Hole sempozyumunda bir araya geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)