E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'FED'E İNANÇ YOK, 2.DİP YAŞANABİLİR'---

'FED'E İNANÇ YOK, 2.DİP YAŞANABİLİR'

'FED'E İNANÇ YOK, 2.DİP YAŞANABİLİR'
25 Ağustos 2010 - 14:28 borsagundem.com

Morgan Stanley üst düzey yöneticilerinden Stephen Roach, ABD ekonomisinde durgunluğun ikinci bir dip yapabileceğini belirtti

CNBC'nin stüdyo konuğu olan Morgan Stanley üst düzey yöneticilerinden ünlü ekonomist Stephen Roach'a göre, piyasalar ABD Merkez Bankası Fed'in ekonomiyi düzlüğe çıkarabileceğine inanmıyor. Roach şunları söyledi: "Ekonomiyi yönetmek ince bir çizgide yürümeye benzer. ABD ekonomisi zayıf. İyileşme hız kaybediyor. Ben ikinci dip olacağına inanlardanım. Bence bir noktada ekonomi yeniden durgunluğa girebilir. Fed'in stratejik davranması gerekiyor. Fed'in çıkış stratejisini daha şeffaf şekilde açıklaması gerek. Bana göre piyasalarda Fed'in bizi şu an içinde bulunduğumuz çıkmazdan çıkaracağına dair inanç yok. Aynı şekilde piyasalar Fed'in buna benzer bir sorunla yeniden karşılaşmamızı engelleyebileceğine inanmıyor. Beni endişelendiren de bu." Roach, ikinci dibin oluşması için gereken koşulları anlattı: "İkinci dibin oluşum süreci karmaşık değil. İkinci dip için gereken iki koşul var. Birincisi zayıf iyileşme; ki bu zaten var. İyileşme zayıf olunca, şoklara dayanacak dönemsel tampondan yoksun oluyoruz. İkinci koşul ise şok. Bu şokun ne olacağına dair bir fikrim yok. Ancak yeteri kadar büyük bir şok olmalı. Belki Avrupa'da yeni sorunlar ortaya çıkabilir. Ya da Asya'da jeopolitik bir sorun ortaya çıkabilir." Fed'in görev tanımının eksik olduğuna dikkat çeken Roach, Fed'in finansal istikrar için de çalışması gerektiğini söyledi. Roach, "Fed şu an 2000 yılındaki hisse senedi balonunun patlamasından sonra yaptığının aynısını yapıyor. Fed o zaman faizi uzun süre düşük düzeyde tuttu. Bu durum da emlak ve kredi piyasalarında dev balonlar yarattı. Bu da krize yol açtı. Şimdi aynı filmi yeniden gösteriyorlar. Bence Fed'in görevleri sadece fiyat istikrarı ve istihdam yaratımı için gereken koşulları sağlamak olmamalı. Fed'in üçüncü bir görevi de finansal istikrar olmalı. Yani Fed, emlak, hisse senedi ve kredi piyasalarında balon oluşmasını önleyecek şekilde hareket etmeli."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)