E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'FED'e teşekkür edin'---

'FED'e teşekkür edin'

'FED'e teşekkür edin'
09 Kasım 2010 - 19:06 borsagundem.com

Marc Faber, ABD dolarının zayıflamasına neden olacak girişimler nedeniyle yabancı ülke liderlerinin FED'e teşekkür etmesini istedi

Fed'in geçen hafta açıkladığı 600 milyar dolarlık tahvil alım kararına tepkiler sürerken Marc Faber, ABD Doları'nın zayıflamasına neden olacak bu son girişim nedeniyle özellikle yabancı ülke liderlerinin Fed'e teşekkür etmesi gerektiğini söyledi. Fed, geçen hafta Çarşamba günü piyasaların beklentileri doğrultusunda ekonomiye destek olmak amacıyla 600 milyar dolarlık tahvil alım programı açıkladı. Kararın ardından gerek Fed içerisinden gerek dış ülke liderlerinden karara dair olumsuz tepkiler dikkat çekti. Fed kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Marc Faber ise son açıkladığı karar için dış ülke liderlerinin Fed'e teşekkür etmesi gerektiğini kaydetti. Faber, Fed'in tahvil alım kararının, gelişen ülke piyasalarında büyümenin yolunu açacağını söyledi. ABD'nin uyguladığı para politikasının Asya için özellikle de Çin için oldukça iyi sonuçlar doğuracağını söyleyen Faber, ''Bu politika, Çin'de sanayi üretimi artışını büyütecek, yanı sıra bölge ülkelerinde istihdam büyümesi, ücret artışları, ham madde talebinde de yükselişleri beraberinde getirecektir'' dedi. Ardından bu gelişmelerin emtia fiyatlarını da artıracağını kaydeden Faber, ''Bu nedenle Çin, Vietnam, Brezilya vb. gelişen ekonomilerin hepsi Bay Bernanke'ye bir teşekkür notu göndermeli'' diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sard6809 Kasım 2010 21:36

    kesinlikle teşekkür etmeliler zira usd yatırımları pasifize olunca hanyayı konyayı görecekler.... henüz yeni başladı...