E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in desteğine rağmen ABD borsaları geriliyor---

Fed'in desteğine rağmen ABD borsaları geriliyor

Fed'in desteğine rağmen ABD borsaları geriliyor
23 Mart 2020 - 16:55 borsagundem.com

FED'in sınırsız varlık alamı açıklamasıyla artışa geçen ABD vadeli endeksleri kısa süre sonra düşüşe geçti! Wall Street'te satıcılı açıldı

New York borsası haftaya satış ağırlıklı başladı. Açılışta, Dow Jones endeksi yüzde 1,8, S&P 500 endeksi yüzde 1,7 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,7 geriledi.
Öte yandan, Fed piyasaların sorunsuz bir şekilde işlemesi ve para politikasının etkili geçişkenliğini sağlamak amacıyla hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı yapacağını duyurdu.

Banka, bu hafta her gün 75 milyar dolarlık hazine tahvili ve 50 milyar dolarlık konut kredisine dayalı menkul kıymet alacak.
Sosyal mesafeyi korumak adına New York borsasında zemin süresiz olarak kapatılırken, bugün işlemlerin tamamı elektronik ortamda yapılıyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD'nin çok miktada 30 yıl vadeli Hazine tahvili arz edeceğini kaydetti. Mnuchin, CNBC'ye yaptığı değerlendirmede, ABD'nin bol mikatrda uzun vadeli tahvil ihracına gideceğini söyledi. Mnuchin, koronavirüs salgınının etkileri ile uğraşmak için, Kongre paketi onaylar onaylamaz, daha fazla araç ve likidite sağlanacağını sözlerine ekledi. Mnuchin, daha önce Fox Business'e yaptığı açıklamada, büyük çaplı teşvik yasasını onaylatma çalışmalarına devam etmek için bu sabah Senato'ya gideceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist23 Mart 2020 17:43

    FED'in bu hamlesi bile boşa çıktıysa artık gerisini siz düşünün benim dediğim noktalara geldi. Böylesine küresel ekonomik kriz Merkez Bankalarının boyuna aşar. FED böyle yaptıkça yangına benzin taşıyor daha fazla korku, panik ve küresel resesyonu tetikliyor maalesef. 1929 Büyük Buhranı yaşayacağız tekrardan ben en baştan beri bu krizi ına benzettim çünkü çift daralma ikiz şok var. 1-2 hafta içerisinde Türkiye'de küçük ve orta ölçekli binlerce sirketin iflas bayrağını çekeceğini düşünüyorum çünkü şirketlerin nakitleri az ve daha fazla katlanamazlar. 21. yy 1929'su 2020 'dir.