E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in faaliyet zararı 201.2 milyar doları buldu---

Fed'in faaliyet zararı 201.2 milyar doları buldu

Fed'in faaliyet zararı 201.2 milyar doları buldu
04 Ekim 2024 - 06:27 borsagundem.com

Fed, 201.2 milyar dolar negatif getiri elde ettiğini açıkladı.

Son raporlama itibariyle Fed 201.2 milyar dolar negatif getiri kaydederek mali durumunu gözler önüne serdi. Yetkililer, bunların muhasebe kayıpları olduğunu ve merkez bankasının para politikalarını uygulama kabiliyetini etkilemeyeceğini vurguluyor.

Fed'in zararları, enflasyonu düşürmek için izlediği yüksek faizli para politikası yolundan kaynaklanmakta. Fed, kısa vadeli faiz oranlarını istenen seviyelerde tutmak için bankalara ve para fonlarına merkez bankasında nakit park etmeleri için ödeme yapmakta.

Bu kayıplar "ertelenmiş varlıklar" olarak adlandırılan bir muhasebe kalemi altında belgelenmiş durumda. Fed'in fazla kazançlarını Hazine'ye aktarmaya devam edebilmesi için önce bu hesabı dengelemesi gerekiyor. Merkez bankası iki yıldır üst üste zarar ediyor ve 2023'te benzeri görülmemiş açıklar rapor edildi. Yüksek enflasyona dayalı faiz politikaları bu zararların başlıca nedeni.

Yasa gereği elde ettiği karı Hazine Bakanlığı'na iade eden merkez bankası, uzun yıllar boyunca önemli meblağları geri verdi: Louis Fed araştırmasına göre 2011 ile 2021 yılları arasında Fed Hazine'ye yaklaşık 1 trilyon dolar iade etti.

Fed Mart ayında yaptığı açıklamada geçen yılki 2ertelenmiş varlık"zararının toplam 114,3 milyar dolar olduğunu söyledi. Bankalara 176,8 milyar dolar ve ters repo yoluyla 104,3 milyar Dolar ödeme yaparken, bilançosundaki tahvillerin faizinden 163,8 milyar dolar kazandı.

Fed yetkilisi Barkin'den enflasyon mesajıFed yetkilisi Barkin'den enflasyon mesajı

 

ECB ve Fed için faiz indirimi cepte ya diğerleriECB ve Fed için faiz indirimi cepte ya diğerleri

 

Gözler Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarındaGözler Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)