E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artırımı 2015 ortasında gelebilir---

Fed'in faiz artırımı 2015 ortasında gelebilir

Fed'in faiz artırımı 2015 ortasında gelebilir
08 Ekim 2014 - 06:48 borsagundem.com

New York Fed Başkanı William C. Dudley, faiz artırımının 2015'in yarıyılından sonra gelebileceğine değindi

New York Fed Başkanı William C. Dudley, politika yapıcıların işsizliğin daha da gerileyeceği ve enflasyonun yükselişi sürdüreceği yönünde tahminde bulunmaları ile faiz artırımının 2015 ortasında gerçekleştirileceği beklentilerinin “mantıklı” olduğunu söyledi.

Dudley New York’ta yaptığı konuşmada, “Faiz oranlarını yükseltmeye başlamak için hala erken. İşgücü piyasasında hala durgunluk mevcut ve enflasyon oldukça düşük” dedi.

Güçlenen dolar, zayıf yurtdışı talebi ve yurtiçinde enerji üretiminin yüksek olmasının yüzde 2’nin altına gelmesi hedeflenen enflasyonu aşağıda tuttuğunu ifade eden Dudley,  iş gücü piyasası kaynaklarının önemli ölçüde eksik kullanıldığını belirtti.

Geçtiğimiz hafta işsizlik oranının beklenmedik şekilde yüzde 5.9’e gerilediğini ve Eylül ayında tahminlerin üzerinde istihdam yaratıldığını gösteren verilerden bu yana Dudley ilk kez açıklamada bulundu. FOMC geçtiğimiz ay faiz oranlarını “kayda değer bir süre” düşük tutmayı sürdüreceği  ve bu ay iki yıllık varlık alım programının sonlandırılacağını açıklamıştı.

Dudley, “Orta görüş faizler artırımının gelecek yılın ortalarında geleceği yönünde ve bu durum bana mantıklı geliyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)