E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artırımları esnek olacak---

Fed'in faiz artırımları esnek olacak

Fed'in faiz artırımları esnek olacak
21 Mayıs 2014 - 08:05 borsagundem.com

Fed yetkilileri faizlerin çok fazla yukarıda kalmayacağını açıkladı

İki ayrı Fed yetkilisi tarafından yapılan açıklamalar kısa vadeli faiz oranlarını yukarı çekecek uygulamaların kalıcı bir politika aracı olmayacağına işaret etti.
 
New York Fed Başkanı William Dudley ve San Francisco Fed başkanı John Williams bu hafta yaptıkları açıklamalarda ters repo ve aşırı rezervler için faiz ödenmesi gibi yeni araçların kısa vadeli faiz oranlarını sıfır seviyesinden yukarı çekmeye neden olacağını belirttiler.
 
Fed'in kısa vadeli gösterge faizlerinin ne zaman artırılacağına dair bir zaman dilimi ise verilemedi. Dudley Fed'in ilk faiz artırımının gelecek bir dönemde olacağını ve bu gelecek dönemin ne zaman olduğunu kimsenin bilmediğini söyledi. Willams ise bu artırımın önümüzdeki yılın ikinci yarısında olabilececğini dile getirdi.
 
Bununla birlikte her iki yetkili de alternatif çıkış stratejilerinin Fed'in gösterge faiz oranlarını emekliye ayırdığı  anlamına gelmediğini belirttiler. Fed fonlarının faiz oranları konut kredisi, ticari krediler ve kredi kartı gibi kredi alanları için bir gösterge niteliği taşıyor  ve bu kredilerin faizlerin etkiliyor. Her iki Fed başkanı da Fed'in faiz artırım zamanı geldiği zaman bu araçları birlikte kullanabileceğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)