E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artırmasına ihtiyaç var mı?---

Fed'in faiz artırmasına ihtiyaç var mı?

Fed'in faiz artırmasına ihtiyaç var mı?
04 Haziran 2015 - 08:17 borsagundem.com

Tahvil piyasasındaki faizlerin yüksek olması Fed'in faiz artışına anlam katmıyor

Borçlanma maliyetlerinin merkez bankaları yetkilileri tarafından yaklaşık yedi yıldır düşük seviyede tutulmasının ardından tüketiciler ve şirketler geleceğin nasıl şekilleneceğini yönelik bir izlenim sahibi oldular.

Küresel tahvillerdeki satış dalgası dünya üzerinde reel bir etki yaratıyor. ABD’nin konut kredisi faizlerini yönlendiren mortgage tahvili faizleri Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı ve kurumsal borçlanma maliyetleri bu yılın en yüksek seviyesine yöneldi.

Fed’in kısa vadeli faiz oranlarını yükselteceği tarih ile ilgili spekülasyonlar yapılırken, tahvil piyasası çoğu borçlanma maliyetlerinin en büyük yönlendiricisi haline geldi ve şu sıralar gücünü gösteriyor. Tahvil faizlerindeki iki aylık yükseliş, küresel tahvillerde 2015 yılının tüm getirilerini götürebilir.

New York’taki United Nations Federal Credit Union baş yatırım yetkilisi Christopher Sullivan, “Sert bir hareketlenme görüldü. Güven ve psikoloji zedeleniyor” dedi.

Tahvillerdeki gerileme, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin tahvillerdeki satışı kışkırtması ile Çarşamba günü şiddetlendi. Almanya tahvilleri, Euro Bölgesi tarihinin en kötü iki günlük düşüşünü kaydetti. Draghi, basın toplantısında, “Volatilitenin yükseldiği periyotlara alışmalıyız” dedi.

First Principles Capital Management LLC CEO’su Doug Dachille, “Bu durum merkez bankalarının yapmaya çalıştığının tam tersi. Merkez bankacılığının birinci dersi korkuyu azaltmaktır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)