E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artışı ertelenecek mi?---

Fed'in faiz artışı ertelenecek mi?

Fed'in faiz artışı ertelenecek mi?
19 Ağustos 2015 - 14:45 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Fed'in faiz artırımı için temkinli davranması gerektiğini söyledi

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Fed'in faizleri artırmaması gerektiği görüşünü bir kez daha ortaya koydu. 
Fed'in yakın zamanda faiz artırımana başlamaması gerektiğini, aksine ısrarcı şekilde düşük enflasyon ışığında para politikasını daha da gevşetmesi gerektiğini savunan Kocherlakota, "Enflasyonun çok düşük olduğu ortamda para politikasını sıkılaştırmak yanlış yönde 
atılmış bir adım olur" diye konuştu.
Enflasyonun 3 yıldan uzun süredir Fed'in yüzde 2 hedefinin altında seyrettiğini belirten Kocherlakota, özel sektörden ekonomistlerin enflasyonun 2 yıl daha Fed'in hedefine ulaşamayacağı tahminlerine işaret ederek "Görünüm aynı şekilde devam ediyor. Bu görünüm dikkate alındığında FOMC'nin para politikasını sıkılaştırması değil, daha fazla tahvil alarak veya aşırı rezervlere ödediği faizi azaltarak gevşetmesi gerekli " dedi.
Kocherlakota aylardan bu yana yaptığı açıklamalarda Fed'in faiz artırımı için gelecek yılı beklemesi gerektiğini savunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)