E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in faiz artışı Türkiye'yi nasıl etkiler?---

Fed'in faiz artışı Türkiye'yi nasıl etkiler?

Fed'in faiz artışı Türkiye'yi nasıl etkiler?
08 Aralık 2015 - 14:09 borsagundem.com

Fed’in yapacağı bir faiz artışı, Türkiye ve Güney Afrika gibi zayıf temellere sahip ülkeleri negatif etkileyebilir

Franklin Templeton'ın tahvil portföyünü yöneten Michael Hasenstab, ABD'de yapılacak muhtemel bir faiz artışının gelişen ekonomiler arasındaki farkları ön plana çıkaracağını söyleyerek, dirençli oldukları için Güney Kore, Meksika ve Malezya'ya yönelik endişeleri azaltacağını söyledi.

Hasenstab, Meksika gibi ülkelerin güçlü temelleri olmasından dolayı Fed faiz artışlarıyla beraber veya hemen sonrasında faizleri artırmak için daha iyi bir pozisyonda olduklarını söyledi. Hasenstab e-mail yoluyla yaptığı açıklamada, "Fakat Türkiye ve Güney Afrika gibi daha zayıf temellere sahip ülkeler ABD'deki faiz artışından büyük ihtimalle negatif etkilenecekler" dedi.

Hasenstab kendi fonlarını ABD devlet tahvil getirilerinde artış olacağı ve bazı gelişen piyasa para birimlerinin değer kazanacağı yönünde pozisyonladığını; euro ve yendeki değer kaybının devam etmesini beklediğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAYMOND09 Aralık 2015 13:23

    HİÇ BİR ETKİSİ OLMAYACAK HERKES GÖRECEK. AYRICA FED ARMUTUN SAPI ÜZÜMÜN ÇÖPÜ BAHANESİYLE FAİZ ARTIŞINI 2016 BIRAKACAK. 16 ARALIKTA FAİZ ARTIŞI OLACAK OLSAYDI DOLAR ŞİMDİYE 3,5 ÜSTÜNE ÇIKAR BORSA 60000 İNERDİ. ŞURADA 1 HAFTA KALMIŞ FED FAİZ ARTIRACAKSA DOLAR YUKSELECEK KORKUUSU VARSA NEDEN YERİNDE SAYIYOR DOLAR KURU.FEDLE YATIP KALKIYORUM TV KANALLARI YATIRIMCIDA PANIK HAVASI YARATMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR.HERKESDE PANIK HAVASI VARSA O ZAMAN BORSAYA GİRİLİR. YABANCILARDA OYLE YAPIYOR. AL SATLARDA PANIK OLANLARLA HAREKET EETMEK GUZEL KAR YAZIYOR ONLARA. KIMSE TURKIYEDEN GITMEZ HELE Kİ YABANCILAR HİÇ GİTMEZ İSTEDİKLERİ DÜZENLEMELER ÇIKARILIYOR , VERĞİ VERMİYORLAR ,KAZANÇLARINI TARANSFER EDEBİLİYORLAR, HER TÜRLÜ KANUN YASA ONLARDAN YANA BU AYRICALIĞI BIRAKIP GİDERLER Mİ DERSİNİZ , FED FAİZ ATRISA BİLE YUKSEK KURDAN PARALARINI TL CEVİRİP FAZİE BORSAYA YATIRIRLAR ABD GİDEN 1000 DOLAR 1 YIL SONRA % 0,25 FAİZ ALMAK İÇİN GİTMEZ BİZİM BORSADA 1 DK İÇİNDE ALACAKLARI FAİZİN 100 KATINI KAZANIYORLAR

  • Aysoy08 Aralık 2015 17:57

    Dikkat, Borsanın ne zaman iyi olacağını söylüyorum : 2019 yılı Genel Seçimlerden Sonra İyi Olacak. Tabi farklı bir hükümet ortaya çıkarsa. Bu arada Kasım seçiminden sonra çıkan sonuca Türkiye uçar diyenlere de maalesef acı acı gülmüştüm.

  • dünyada borsa riskleri !!!08 Aralık 2015 17:38

    haftaya ilk artışı yapacak gibi fed,önceden borsalarda bugünden başlayarak satışlar gelmeye başladı hisse içerikli yatırım fonlarına da(özellikle yabancıların) dikkat edilmeli artık tüm dünyadan kaçış olabilir sonuçta borsalar tepetakla ihtimali artarsa !!!

  • ckync08 Aralık 2015 17:37

    FED İNDE AMB NİNDE YELLENİN DE RUSYANIN DA DRAGHİNİN DE ... BU BORSA ADAM OLMAZ ARTIK. KAFASI HEP YERDE ARTIK. SORUN YOK

  • sinirli08 Aralık 2015 16:27

    yeteeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr-ne yapacaksanız yapın be

  • TOLGA08 Aralık 2015 16:01

    KABAK TADI VERDI

  • gerçekler 08 Aralık 2015 15:24

    sanki 1 pun artıracak artık abarttınız artırsın pek fazla etkilenmez olan oldu zaten 2.20 den gitti 2.90 daha ne olacak kısa süreli tepki verir sonra yukarı göreceksiniz