E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFed'in faiz değiştirmesi beklenmiyor---

Fed'in faiz değiştirmesi beklenmiyor

Fed'in faiz değiştirmesi beklenmiyor
01 Kasım 2017 - 09:54 borsagundem.com

Federal Reserve'in bugün açıklayacağı kararında faiz oranlarında bir değişime gitmeyeceği öngörülüyor.

BORSAGUNDEM.COM
Başkanı değişmekte olan Federal Reserve'in bugün açıklayacağı kararında faiz oranlarında bir değişime gitmeyeceği öngörülüyor. Ancak merkez bankasının ekonomideki güçlenmeye ve faizlerin önümüzdeki ay artırılabileceğine işaret etmesi bekleniyor.

ABD Merkez Bankası 2015 yılında başlayan sıkılaştırma süreci çerçevesinde Ocak ayından bu yana faiz oranlarını iki kez artırdı ve yıl sonuna kadar bir artırım daha yapmayı öngörüyor.

Yatırımcıların büyük bir çoğunluğu Fed'in bugün sona erecek toplantısında bir faiz değişimi kararı olmayacağını belirtiyor. Fed'in kararı TSİ 21:00'da açıklanacak.

Piyasalar Fed'den gelecek açıklamaları Aralık ayında faiz artırımı olup olmayacağına yönelik işaretler açısından inceleyecek. Ama bunun hemen ardından, Janet Yellen'in 2018 Şubat ayında sona erecek görev süresinin ardından yeni Başkan'ın kim olacağı konusuna odaklanılacak.

Başkan Donald Trump'ın bu konudaki kararını Perşembe günü açıklamsı bekleniyor. Adaylar arasında yumuşak konuşan merkezde bulunan ve Yellen'in kademeli faiz artırımı politikalarını destekleyen Powell'ın ismi öne çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)