E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz kontrolleri artacak---

Fed'in faiz kontrolleri artacak

Fed'in faiz kontrolleri artacak
03 Aralık 2013 - 08:16 borsagundem.com

New York Fed'in piyasalar grup başkanı Potter, yeni repo aracının, Fed'in faiz kontrolünü artıracağını söyledi

Fed New York'un piyasa grup başkanı Simon Potter, şu anda denenen ters repo anlaşmaları programının, rekor düzeydeki teşvikten çıkış sürecinde, muhtemelen merkezi bir rol oynayacağını dile getirdi.

Para politikasının uygulanmasında kullanılan Açık Piyasa Hesabı Sistemi'nin başında olan Potter, dün New York'ta yaptığı konuşmasında, "Piyasa oyuncuları, gelecekte tam kapsamlı uygulanması hâlinde, söz konusu mekanizmanın, Fed'in kısa vadeli para piyasası oranları üzerindeki kontrolünü artırmak için etkin bir araç olmasını beklediklerine işaret etti" dedi.

Fed yetkilileri, sabit faizli, sınırsız gecelik ters repo mekanizması olarak bilinen, bankacılık sistemindeki fazla nakiti çekerek sıkılaştırmaya gidileceği zaman, kısa vadeli borçlanma maliyetlerinin kontrolünü geliştirmeyi hedefleyen bu yeni aracı test ediyor.

Potter, operasyonel olarak olarak, piyasa oyuncularının, bu mekanizmayı düzenli bulduğunu söyledi.

Program, bankalar, aracı kurumlar, para piyasası fonları ve hükümet destekli kurumların, Fed'e, şu anda yüzde 0.05 olan, sabit faizden sınırsız borçlanma imkanı tanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)