E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFed'in kararı gelişen piyasa paralarına yaradı---

Fed'in kararı gelişen piyasa paralarına yaradı

Fed'in kararı gelişen piyasa paralarına yaradı
19 Haziran 2014 - 11:14 borsagundem.com

Fed'in faiz oranlarını bir süre daha düşük tutmaya devam edeceğini açıklaması sonrasında, gelişen ülke para birimleri güçlendi

Fed'in faiz oranlarını bir süre daha düşük tutmaya devam edeceğini açıklaması sonrasında, gelişen ülke para birimleri güçlendi ve gösterge hisse endeksi yükselişi ikinci güne taşıdı. 

Hindistan rupisi dolar karşısında yüzde 0.7 kadar yükselirken, Endonzeya rupisi dört ayın en düşüğünden toparlandı. Filipinler pesosu faiz oranı kararı öncesinde yüzde 0.5 ilerledi. Samsung Electronics Co., iki aracı şirket tarafından kar beklentisinin düşürülmesi ile yüzde 2.6 kaybetti. Vietnam hisseleri, ülke merkez bankasının son bir yılda ilk defa develüasyon yapması ile son iki haftanın en dik düşüşünü yaşadı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Hong Kong saati ile 13:35'te 1,049.15 puan oldu. Fed, ekonominin iyiye gittiğini söylerken, faiz oranlarının tahvil alım programı sona erdikten sonra uzun bir süre daha düşük kalacağı beklentisinde bulundu. JPMorgan Chase & Co. bugün yaptığı bir bildiride, gelişen piyasalar hisselerindeki boğa piyasasının yılın ikinci yarısında devam edeceği ve gelecek yılda gelirlerin hızlanacağı konusunda güven duyduklarını söyledi. 

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 4.7 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.9 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aslında tam tersi olacak19 Haziran 2014 12:04

    gelişenlerin paralarının değerlenmesi ihracatlarını zorlaştırır,ithalatı arttırır bu da ihracatçı abd ve diğerlerine yarar.öyleyse dikkatli olup ihracatı arttırmanın yolları bulunmadıkça,artan petrol fiyatları cari açığı arttıracak ve döviz borçlusu banka ve şirketlerin gelecekte kur yükselmesinden borçlarını yükseltip,karlarını düşürecektir.borsalarda olumsuza dönecektir.