E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFED'İN KARARI NASIL YORUMLANDI?---

FED'İN KARARI NASIL YORUMLANDI?

FED'İN KARARI NASIL YORUMLANDI?
04 Kasım 2010 - 10:14 borsagundem.com

Ekonominin gelecek birkaç çeyrekte %1,5-2 civarında büyüyeceğini öngören Hatzius, büyümenin 2011’in ikinci yarısında %3’e çıkabileceğini dile getirdi.

Fed, ekonomiye destek için 600 milyar dolarlık tahvil alımı programı açıkladı. Haziran sonuna kadar ayda 75 milyar dolarlı alım yapılacak. Fed, azami istihdamı ve fiyat istikrarını sağlamak için programın büyüklüğünü ve hızını düzenli olarak gözden geçireceğini bildirdi. Konuya ilişkin açıkmasında, faizlerin "uzatılmış bir süre istisnai olarak düşük" kalacağını tekrarlayan Fed, faiz oranlarını ise değiştirmedi. Öte yandan FED'in, hazine bonosu ve tahvil alım programını ihtiyaç oldukça ayarlayacağı vurgulanan açıklamada, 2011 yılı ikinci çeyreğine kadar 250-300 milyar dolar tutsat (mortgage) ürünlerine yeniden yatırım yapmayı planladığı ifade edildi. Goldman Sachs baş ABD ekonomisti Jan Jatzius, FED’in açıkladığı niceliksel gevşeme planının önemli olduğunu, ancak ekonomi üzerindeki etkisinin hemen hissedilmeyeceğini, FED desteğinin 2011 büyümesini olumlu etkileyebileceğini belirtti. Ekonominin gelecek birkaç çeyrekte %1,5-2 civarında büyüyeceğini öngören Hatzius, büyümenin 2011’in ikinci yarısında %3’e çıkabileceğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)