E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in küresel anlayışa ihtiyacı var---

Fed'in küresel anlayışa ihtiyacı var

Fed'in küresel anlayışa ihtiyacı var
14 Kasım 2014 - 07:00 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen, Fed'in sorumluluklarını yerine getirebilmesi için küresel piyasaların Fed'e saygı duyması gerektiğini söyledi

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen, Fed’in istihdam ve fiyat istikrarına ilişkin sorumluluklarını yerine getirebilme becerisinin küresel piyasaların kavranmasına ve ABD politikasının dünya genelinde diğer ekonomileri nasıl etkilediğine bağlı olduğunu belirtti.  

Fed’in Uluslararası Makro Ekonomi ve Finans ile ilgili Küresel Araştırma Forumu’nda konuşan Yellen, “Ekonomi ve finansal sistem artan şekilde küresel hale geliyor. Sorumluklarımızı yerine getirmemiz, finansa piyasalarındaki bu gelişmelere ve ABD ekonomisini etkileyen dünya genelinde diğer ekonomilere ilişkin derin bir anlayışa sahip olmamızı gerektiriyor” dedi.

Yellen fed'in mevcut para politikası hakkında ise sinyal vermedi. Yellen Fed'in hem fiyat istikrarı hem de işsizliğe odaklandığını söyledi.

Yelllen dünya ekonomisindeki gelişmelerin Amerika’yı  etkilediği gibi Amerika’nın politik aksiyonlarının da dışarıda ekonomik ve finansal etkileri olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)