E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFed/Lacker: Faiz artışları sürecek ---

Fed/Lacker: Faiz artışları sürecek

Fed/Lacker: Faiz artışları sürecek
19 Aralık 2016 - 01:03 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, ABD merkez Bankası Federal Reserve'in önümüzdeki yıl faizleri üç kereden fazla artırmaya ihtiyaç duyacağını söyledi.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, ABD merkez Bankası Federal Reserve'in önümüzdeki yıl faizleri üç kereden fazla artırmaya ihtiyaç duyacağını ve ABD ekonomisini kademeli olarak soğutma ile uğraşmak zorunda kalacağını belirtti.

Fed'in bu yıl yaptığı toplantılara oy hakkı olmaksızın katılan Lacker, ABD ekonomisinin Trump yönetimi altında bazı canlandırma önlemlerine kavuşabileceğini öngördü.

Lacker, Fed'in faizleri yine de kademeli bir şekilde artırabileceğini ancak bunun daha önce öngörüldüğü kadar yaavaş olmayacağınu dile getirdi.

Fed bu yıl faiz oranlarını yalnız bir kez artırmıştı. Geçen yılda da bir kez faiz artırımı gerçekleşmişti. Bu iki artırımdan önce Fed faiz oranlarını 2008 yılından bu yana sıfır seviyesinde tutmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)