E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFener ile puan farkı 3'e indi---

Fener ile puan farkı 3'e indi

Fener ile puan farkı 3'e indi
26 Kasım 2011 - 21:09 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray, son bölümlerinde 9 kişi kaldığı maçta evinde Sivasspor'u 2-1 yendi

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray, son bölümlerinde 9 kişi kaldığı maçta evinde Sivasspor'u 2-1 yenerek ligde 2 maç aradan sonra kazandı. Sarı-kırmızılılar'a 3 puanı getiren golleri Engin Baytar ve penaltıdan Milan Baros atarken, konuk ekibin tek sayısını Erman Kılıç kaydetti. Hakem Bülent Yıldırım'ın kararlarıyla damga vurduğu maçta Galatasaray'dan Engin Baytar ve Johan Elmander direkt kırmızı kart gördü.
Galatasaray 'Kırmızı'da geçti!.. Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Sivasspor'u konuk eden Galatasaray, son bölümlerini 9 kişi oynadığı maçta rakibini 2-1 yenerek ligde 2 maç aradan sonra kazandı.
Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Galatasaray, ilk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline geçirdi.
Sarı-kırmızılılar hücuma dönük bir kadroyla sahaya çıkmasına ve topla daha çok oynayan taraf olmasına rağmen gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Buna karşın Sivasspor ise özellikle kontra ataklarla rakip kalede gol aramaya çalıştı.
İlk yarım saatlik bölümde Emmanuel Eboue'nin kullandığı etkili taç atışlarıyla tehlikeli ataklar geliştiren Galatasaray karşısında Sivasspor, ilk yarıdaki en net gol pozisyonunu 26. dakikada buldu.
RASMUSSEN KAFAYI VURDU, MUSLERA GOLE İZİN VERMEDİ
Bu dakikada konuk ekibin kazandığı bir duran top organizasyonunda ceza sahasında Morten Rasmussen kafayı vurdu. Son haftaların formda ismi kaleci Fernando Muslera uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti ve mutlak bir golü önledi.
İlk yarının geri kalan bölümünde oyunda tempo düşerken, Galatasaray rakibi karşısında aradığı golü uzatma dakikaları oynanırken buldu.
Maçın 45+1. dakikasında sahneye çıkan Engin Baytar, takımını öne geçiren isim olurken, Galatasaray da bu golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.
Maçın ikinci yarısı da Galatasaray'ın kontrolünde başladı.
Sarı-kırmızılılar, özellikle ilk 10 dakikalık bölümün ardından rakibi karşısında baskısını arttırırken, maçın 53. dakikasında penaltı bekleyen Milan Baros, bu pozisyondan sadece 5 dakika sonra bir kez daha yerde kaldı, maçın hakemi beyaz noktayı işaret etti.
MILAN BAROS PENALTIDAN FARKI 2'YE ÇIKARDI
Maçın 59. dakikasında kendisine yapılan penaltıyı kullanan Baros, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Sarı-kırmızılılar'ı rahatlatan golü attı. 2-0
Galatasaray'ın ikinci golünün ardından oyuncu değişiklikleri yapan ve daha fazla risk alan Sivasspor, 65. dakikada Ricardo Pedriel'in yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi, ancak maçın hakemi oyunu devam ettirdi.
ERMAN KILIÇ SİVASSPOR'U UMUTLANDIRDI
Maçın 70. dakikasında Sivasspor, kendisini umutlandıran golü buldu. Bu dakikada sahneye çıkan Erman Kılıç, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1
Bulduğu golle moral kazanan Sivasspor, beraberlik sayısı için Galatasaray kalesine daha etkili gelmeye başladı.
MAÇIN SON BÖLÜMLERİNDE G.SARAY'A 2 KIRMIZI
Maçın 81. dakikasında Galatasaray'da günün başarılı isimlerinden Engin Baytar, kaleci Milan Borjan'a kafa attığı gerekçesiyle direkt kırmızı kart görürken, Sarı-kırmızılılar sahada 10 kişi kaldı.
Galatasaray, maçın 89. dakikasında sahada 9 kişi kaldı. Bu dakikada Sarı-kırmızılılar'da Johan Elmander, Hayrettin Yerlikaya'ya yaptığı hareketin ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Son dakikaları oldukça gerilimli geçen maçta skorda bir değişiklik olmazken, Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı.
FENERBAHÇE İLE ARADAKİ FARK 3'E İNDİ
Galatasaray, aldığı bu galibiyetle puanını 22'ye yükseltti ve lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3'e indirdi. Sivasspor ise 15 puanda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)