E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFener ve bedelli lobisi---

Fener ve bedelli lobisi

Fener ve bedelli lobisi
20 Kasım 2011 - 09:23 borsagundem.com

Türkiye’de iki büyük lobinin olduğu bir kez daha anlaşıldı. Biri Fenerbahçe, diğeri bedelli lobisi…

Türkiye’de iki büyük lobinin olduğu bir kez daha anlaşıldı. Biri Fenerbahçe, diğeri bedelli lobisi…
TBMM’deki 4 parti bugüne kadar hiçbir konuda anlaşamadı. Birinin ‘’Ak’’ dediğine diğeri ‘’Kara’’ dedi. Hepsi Anayasa’nın değişmesini istiyor ama, yine de anlaşamıyor.
Ne olduysa, dört partinin yöneticilerinin imzası aynı metinde buluştu. Sporda şiddet ve şike konusundaki kanun teklifinin altında AKP-CHP-MHP ve BDP Grup Başkanvekillerinin imzası var.
Teklifin, FB Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer spor adamları için getirildiği de sır değil. Değişiklik ile, ceza miktarları azalıp, şike de zincirleme suç kavramından çıkacak. Cezalar, 12 yıldan, 1-3 yıla düşecek. Hakime, cezayı üç katına kadar artırma yetkisi verilecek.
Böylelikle tutuklu spor adamları 87 yıl yerine, en fazla 9 yılla yargılanacak. İstenen ceza miktarı ve tutuklulukta geçen süre, Yıldırım ve diğer spor adamlarına, tahliye umudu getirecek.
TCK’ya göre, ‘’Cumhuriyete karşı silahlı isyana katılma’’ suçuna, 6-10 yıl hapis veriliyor. Şikenin cezası ise bugün için 5-12 yıl arasında... ‘’Cezalar makul seviyeye iniyor’’ görüşü ağır basıyor. Ama asıl ağır basan Fenerbahçe lobisi
BEYİN VE TEKNOLOJİ
Bedelli lobisi de Fenerbahçe’den aşağı değil. Yıllardır uğraşıyorlar. Organize güç birliği yarattılar. Hepsinin makul gerekçesi var. Ama terör olayları, şehitler, parası olan lehine yapılacak ayrıcalık gibi nedenler, bedelliyi hep geri itti.
Henüz 8 ay önce, 16 Mart 2011 günü ‘’Ben Tayyip Erdoğan olarak böyle bir sorumluluğunun altına giremem. Parası olan var, olmayan var. Parası olan bastıracak kurtulacak, parası olmayan askerliği yapacak. Seçimden sonra referanduma götürürüz." diyen Başbakan, bugün bedelliye sıcak bakıyor.
Bedelli askerlik, maliye için bir gelir kapısı. Sadece bedellilerin vereceği miktar değil, onların silah altına alınması durumunda 12 ya da 15 ay süreyle kışlada yapılacak harcama da hesaba katılıyor.
Bugün bedelli çıksa da, 3-5 yıl sonra yine aynı talep gelecek. Vicdanların da kabul etmesi için çare, profesyonel orduya geçiş … İnsan gücü yerine, beyin ve teknoloji… Emin Pazarcı- Gazeteport

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)