E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe: 1 - Trabzonspor: 1---

Fenerbahçe: 1 - Trabzonspor: 1

Fenerbahçe: 1 - Trabzonspor: 1
27 Nisan 2019 - 17:20 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren Fenerbahçe evinde Karadeniz ekibi Trabzonspor'u konuk etti. Dev maç 1-1 eşitlikle sona erdi. F.Bahçe'ye 1 puan getiren golü 96'da Valbuena attı.

Ligde kötü günler geçiren Fenerbahçe 30. hafta maçında Trabzonspor’u konuk etti. Ülker Stadyumu'ndaki karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Durun ile Tarın Ongun yaptı.

Bordo-mavililerin tek golünü 16. dakikada Yusuf Yazıcı kaydetti. Fenerbahçe'de ise Valbuena'nın 90+6'da kullandığı serbets vuruş kimseye değmeden ağlarla buluştu.  

Fenerbahçe'de Sadık Çiftpınar 70. dakikada oyundan atıldı. Tecrübeli stoper, ikinci yarıda 10 dakikada iki sarı kart gördü, kırmızı kartla oyundan ihraç oldu. Önce 59. dakikada Abdülkadir Ömür'e faul yapan Sadık daha sonra da 70. dakikada Abdülkadir Parmak'ı arkadan itince arka arkaya sarı kartlarla kırmızı kart gördü.

Mücadelede top 2 kere direkten döndü. İlk yarıda Trabzonspor'da Rodallega direği geçemezken Fenerbahçe'de ise Valbuena 2. yarıda direğe takıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe 34 puala 14. sırada yer aldı. Trabzonspor ise 53 puanla 4. sırada yer aldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Karşılaşmadaki ilk pozisyon Trabzonspor'dan geliyor. Hugo Rodallega'nın ceza alanında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Harun Tekin topa hakim olmayı başarıyor.

4. dakika Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Yusuf Yazıcı'nın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

11. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Miha Zajc'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Uğurcan Çakır çift yumrukla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

16. dakika GOOOLL!!! Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'nın golü ile maçta öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta Anthony Nwakaeme'nin pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Abdülkadir Ömür bekletmeden pasını Yusuf Yazıcı'ya aktarıyor. Ceza alanında topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak Harun Tekin'in yanından uzak köşede ağlarla buluşuyor.

21. dakika Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktada yaşanan ikili mücadele sırasında Martin Skrtel, Hugo Rodallega'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Martin Skrtel bu kartla gelecek maçta cezalı duruma düşüyor.

26. dakika Roberto Soldado'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda, Majid Hosseini'ye çarparak kaleye yönelen topu Uğurcan Çakır uzaklaştırmayı başarıyor.

30. dakika Soldado, hızlı atağı kesmek için Jose Sosa'ya sert bir müdahalede bulununca hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

36. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Yusuf Yazıcı'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Sadık Çiftpınar topu uzaklaştırmayı başarıyor.

41. dakika Hızlı gelişen atakta Joao Pereira'nın pasıyla topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geliyor. Ardından tekrar topu önünde bulan Yusuf Yazıcı istediği vuruşu yapamayınca top doğrudan auta gidiyor.

45+1. dakika Hakem Cüneyt Çakır ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Cüneyt Çakır ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya konuk ekip Trabzonspor başlıyor.

51. dakika Yusuf Yazıcı'nın pasıyla topla buluşan Anthony Nwakaeme ceza alanında sol çaprazdan vuruşunu yapıyor. Ancak Harun Tekin topa hakim olmayı başarıyor.

56. dakika Karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini ev sahibi Fenerbahçe gerçekleştiriyor. Miha Zajc oyundan çıkarken, Mathieu Valbuena yerine giren isim oluyor.

61. dakika Roberto Soldado'nun pasıyla topla buluşan Mathieu Valbuena, ceza alanında hafif sağ çaprazdan topun gelişine vuruşunu yapıyor. Ancak top sol kale direğinden geri geliyor.

67. dakika Mathieu Valbuena'nın, Abdulkadir Parmak'tan sıyrılarak ceza sahası dışında hafif sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından az farkla auta çıkıyor.

71. dakika  Fenerbahçe 10 kişi kalıyor. Sadık Çiftpınar, topla birlikte hızla ilerleyen Abdulkadir Parmak'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Cüneyt Çakır sarı kartla cezalandırılıyor. Bu kart Sadık Çiftpınar'ın maçtaki ikinci sarı kartı olduğundan kırmızı kartla oyun dışı kalıyor.

76. dakika Valbuena'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mehmet Topal altıpas önünde kafa vuruşunu yapıyor. Ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

80. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Jose Sosa'nın ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Anthony Nwakaeme, arka direkte kafa vuruşunu yapıyor. Ancak top kalenin yanından az farkla auta çıkıyor.

85. dakika Ceza sahası yakınında yaşanan ikili mücadele sırasında Abdulkadir Parmak, Eljif Elmas'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Abdulkadir Parmak bu kartla gelecek maçta cezalı duruma düşüyor.

88. dakika Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından sağ ayağıyla kaleye gönderdiği sert şutunda Uğurcan Çakır son anda topu kornere çeliyor.

909+6. dakika GOOOLL!!! Fenerbahçe Valbuena ile golü yakalıyor. Kadıköy'deki dev maç 1-1 sona eriyor.

İŞTE DEV MAÇIN 11'LERİ

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Dirar, Zajc, Ayew, Soldado.

TRABZONSPOR: Uğurcan, Pereira, Hosseini, Hüseyin, Novak, Sosa, Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Yusuf, Nwakaeme, Rodallega.

MAÇTAN NOTLAR

* Günün ilk randevusu U21 takımları arasında oldu. Fenerbahçe ile Trabzonspor'un U21 takımları, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde karşı karşıya geldi, 1-1 eşitlikle sona erdi.

* Fenerbahçe'nin Trabzonspor karşısındaki kadrosunda ilginç bir detay dikkat çekti. Sarı-lacivertlilerde, maça sonradan oyuna girecek bir forvet oyuncusu bulunmadı Soldado'nun ilk 11'de olması aynı şekilde forvet oynayabilen Ayew'in de sahada yer alması nedeniyle Ersun Yanal'ın sonradan hamle şansı kalmadı. Kadro dışı olan Slimani'nin yanı sıra Michael Frey de maç kadrosuna dahil edilmedi.

* Trabzonspor'un zorlu Fenerbahçe deplasmanındaki ilk 11'inde Caleb Ekuban'ın yokluğu dikkat çekti. Hafta boyunca sakatlık sıkıntısı yaşayan Ganalı yıldız, Kadıköy'de karşılaşmaya ilk 11'de başlayamadı. Ekuban, maç başında yedekler arasındaydı. Ünal Karaman'ın takımında hücum hattını Rodallega-Nwakaeme ikilisi oluşturdu. Ayrıca genç yıldızlar Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak ve Yusuf Yazıcı da sahadaydı

* Ligde bu sezon tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Fenerbahçe'ye taraftarı yine en büyük desteği verdi. Zorlu Trabzonspor maçında tribünlerine tamamına yakını yine doldu.
Oldukça etkili bir atmosfer oluşturan sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına tezahüratlarla destek oldu. Ayrıca Trabzonspor taraftaları maça gelmediği için rakip takım tribününde de Fenerbahçe taraftarları oturdu.

* Mücadelede iki takım oyuncuları ve teknik heyeti arasında dostluk görüntüleri dikkat çekti. İki teknik adam; Ersun Yanal ile Ünal Karaman maç öncesi bir araya gelip birbirlerine sarılarak başarı diledi. Ersun Yanal ayrıca Trabzonspor yedek kulübesindeki herkesle tek tek selamlaştı. Yanal, bir dönem bordo-mavili takımda beraber çalıştığı oyuncularıyla da hasret giderdi.

* Trabzonspor futbolcuları bu sezon başlattıkları geleneklerini Kadıköy'de de sürdürdüler. Bordo-mavili oyuncular maç öncesi okunan İstiklal Marşı sırasında bir kez daha Türk bayrağına döndüler. Futbolcularla sahaya çıkan çocuklar da Türk bayrağına döndü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan28 Nisan 2019 16:48

    6 dk uzatmadılar,5 dk uzattılar hakem 6 dk oynattı.

  • ERDİ28 Nisan 2019 16:47

    Hakem,Fener gol atsın diye,maçı 1 dk fazla oynattı,

  • YUSUF KALEKAPİSİ27 Nisan 2019 22:18

    fenerbahçenin ben küme düşürüleceğini hiç tahmin etmiyorum.federasyon yardım eder allem eder kallem eder yine düşürmezler.ne olduda 6 dk uzattılar .emir büyük yerden gelince oluyormuş işte.çünkü bu takım düşer ise futbol ligimizin ne tadı nede tuzu kalır.ama hazim bir tablo olduğu söylemem gerekir.

  • gerçek28 Nisan 2019 11:38

    Öyle olsaydı, hakem Sadıka kırmızı kart çıkarmazdı. İnsanları yönlendirme. Her şey adil gidiyor.

  • ALAATTİN CAMGÖZ27 Nisan 2019 22:16

    fenerbahce yi alem ederler gallem ederler küme düşürmezler.eğer küme düşer ise bu ligin tadı tuzu kalmaz.federasyonda arkasında olduğunu düşünüyorum.ne oldu da 6 dk uzattılar.işlem tamam.gelelim asıl meseleye.fenerbahçede alil koç saf ve temiz kabli birisi .bu işlerde kurt ve vahsi olacaksın ayrıca çok çok tecrübe. ali koç kulübü bir profesyonel işyeri gibi yönetmek istedi fakat bu Türkiye de sökmez.sende anlayacaksız herşeyden.zaman istiyor fakat acilen yapılması gereken şeyler var.bu işin baş sorumlusu comoli bir halttan anlamıyor.sonra teknik direktör bu takımı kaldıracak kapsitede birisi değil.sonra çoğu futbolcu sahada  geziyor fakat futbol oynuyor gibi gözüküyorlar.takım silbaştan yeniden yapılandırılmalı.hasan ali.mehmet ekeci, diğer yabancılar bunlar bitik futbolcular ne kosabiliyorlar nede pres yapıyorlar.hepsi yaşlılar topluluğu.

  • MULİV27 Nisan 2019 21:34

    maçta 5 dakika uzatma var.....96 da nasıl gol oluyor...hakemlerde FENEROL kampanyasına katılıyor demekki...

  • Devran27 Nisan 2019 21:29

    Dur Trabzonspor! Sana Kadıköy'de galibiyet veremeyiz!  😃

  • atakan27 Nisan 2019 21:17

    Koskoca fenerbahçe kadıköyde berabere kalınca sevinç çığlıkları atıyor. Yazıklar olsun  size. Ne duruma gelmişiz. Eserinle öğünüyor musun  ersun .

  • 2. Lig27 Nisan 2019 21:11

    Vay beeeeee. Fener Şampiii..... he he

  • Fb27 Nisan 2019 20:33

    Ali koç defol gitttttt