E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe 18. şampiyonluğuna ulaştı---

Fenerbahçe 18. şampiyonluğuna ulaştı

Fenerbahçe 18. şampiyonluğuna ulaştı
22 Mayıs 2011 - 22:00 borsagundem.com

Sivasspor'a lider giden Fenerbahçe, gol duellosu şeklinde geçen maçı 4-3 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti

Ligin 2. yarısında müthiş bir seri yakalayarak önce Trabzonspor ile arasındaki puan farkını eriten, ardından zirveye çıkan Fenerbahçe, lider gittiği Sivasspor deplasmanında da 3 puanı hanesine yazdırdı ve Süper Lig'i şampiyon tamamladı. Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde en başarılı 2. yarı performansını sergilerken, müzesine götürdüğü kupayla birlikte 18. kez ligin en büyüğü oldu.
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, hem futbolcu hem de teknik direktör olarak sarı-lacivertli ekipte şampiyonluk sevinci yaşadı.
Maça hızlı başlayan Fenerbahçe'de Andre Santos daha 6. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Sol kanattan topla cezasahasına giren Santos çaprazdan şutunu çekerek Fenerbahçe'yi öne geçirdi.
Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle devam eden maçta 19. dakikada Navratil sahneye çıktı. Kadir'in ceza sahası içerisine bıraktığı topu Navratil, Volkan'ın üzerinden ağlarla buluşturdu ve skora eşitlik geldi.
Golden sonra Fenerbahçe atakları sıklaştı. Ancak Stoch, Niang ve Alex net pozisyonlardan yararlanamazken sarı-lacivertler aradığı gole 41'de ulaştı.
Dakikalar 41'i gösterirken sahneye Selçuk Şahin ve Korcan çıktı. Selçuk Şahin'in uzaktan vuruşunda Korcan topu ellerinden kaçırdı ve top Sivasspor ağlarına gitti.
44. dakikada Erman'ın ceza sahası dışından kaleye sert vuruşunda Volkan topu güçlükle çeldi ve Sivasspor'a gol şansı tanımadı.
50. dakikada ise sahneye Alex çıktı. Emre'nin cezasahası sağ ön çaprazı önünde düşürülmesinden kazanılan serbest vuruşu Alex kullandı. Defanstan seken top 3. kez Sivas ağlarına gitti ve Fenerbahçe 3-1 öne geçti.
63. dakikada bu kez Erman sahneye çıktı. Erman'ın vuruşunda top Volkan'ın müdahelesine rağmen ağlarla buluştu ve aradaki fark 1'e indi.
Golün 2 dakika sonrasında ise sahneye Yobo çıktı. Emre'nin sol kanattan ortasında Yobo altıpas ön çizgisi üzerinde kafayı vurdu, Fenerbahçe'yi 4-2 öne geçirdi.
Uzatma dakikalarında Mehmet Yıldız'ın cezasahası içerisine ortasında Erman Kılıç bir kez daha ağları havalandırdı ve skoru 4-3'e getirdi.
Karşılaşma da 4-3 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı ve sarı-lacivertli ekip 2010-2011 sezonunun şampiyonu oldu.
SİVASSPOR-FENERBAHÇE
STAT: 4 Eylül
SAAT: 20.00 / Lig TV
HAKEM: Fırat Aydınus
SİVASSPOR: Korcan, Ugur, Navratil, Sedat, Hayrettin, Kadir, Erman, Mehmet Nas, Grosicki, Eneramo, Pedriel
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Santos, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Stoch, Alex, Niang
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)