E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe, Avrupa Ligi'ni Kadıköy'de açıyor---

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ni Kadıköy'de açıyor

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ni Kadıköy'de açıyor
08 Eylül 2022 - 15:33 borsagundem.com

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki grup macerası başlıyor. Sarı-lacivertliler Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev karşısında Avrupa Ligi'nde 129. Maçına çıkacak.

Fenerbahçe, daha önce bu kulvarda oynadığı 128 müsabakada 55 galibiyet, 31 beraberlik ve 42 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe rakip filelere 177 gol gönderirken, kalesinde 162 gol gördü. Sarı-lacivertliler, yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi'nde ise 74 maça çıktı.

Bu müsabakalarda 37 galibiyet, 21 beraberlik ve 16 yenilgi yaşayan Fenerbahçe, 105 gol atarken, 71 gol yedi. Öte yandan, hafta arasında UEFA Avrupa Ligi sosyal medya hesapları, Fenerbahçe'yi UEFA Avrupa Ligi tarihindeki en başarılı 15. takım olarak göstermişti.

Ülker stadı'nda oynanacak ve saat 19.45'te başlayacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Tamas Bognar yönetecek. Bognar'ın yardımcılıklarını Balazs Buzas ile Peter Kobor yapacak.

Sarı-lacivertliler, grubun ilk maçında karşılaşacağı Dinamo Kiev'i yenerek hem gruba galibiyetle başlamak hem de UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme turunda yenildiği Ukrayna temsilcisinden rövanşı almak istiyor.

Fenerahçe'de yeni transfer Michy Batshuayi ve sakatlıktan dönen milli savunmacı Serdar Aziz'in mücadelede süre alması bekleniyor. Sezon başında Dinamo Kiev ile oynanan ilk karşılaşmada sakatlanan Serdar, yine Ukrayna temsilcisi karşısında takımına dahil olacak. Serdar'ın, müsabakaya yedek başlaması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin UEFA listesinde ise 6 isim yer almıyor

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Nazım Sangare'nin yanı sıra kadroda düşünülmeyen Lemos, Novak, Bruma ve Burak Kapacak, UEFA listesine dahil edilmedi. Bu oyuncuların yanı sıra golcü oyuncu Serdar Dursun da listeye alınmadı.

Muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Serdar, Szalai, Peres, Alioski, Arao, Crespo, Valencia, King, Pedro

Dinamo Kiev: Buschan, Kedziora, Syrota, Burda, Dubinchak, Shepelev, Buyalski, Shaparenko, Karavaev, Kabaiev, Vanat

Szalai'ye rekor teklif: Fenerbahçe'de sürpriz transfer!

 

Taraftar onun için çıldırdı: Fenerbahçe'den transfer bombası!

 

Fenerbahçe'de yeni transfer Batshuayi, antrenmanlara başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)