E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe Devler Ligi'ne gidecek mi?---

Fenerbahçe Devler Ligi'ne gidecek mi?

Fenerbahçe Devler Ligi'ne gidecek mi?
18 Mayıs 2012 - 08:02 borsagundem.com

TFF’nin şike skandalıyla ilgili verdiği kararlar çok tartışıldı

Kimisi “Bu UEFA’nın hoşuna gitmedi” kimisi de “UEFA ile anlaşıldı” yorumunu yaptı. Süreçte adı en fazla geçen kulüp olan Fenerbahçe’nin Devler Ligi’ne gidip gitmeyeceği halen merak konusu. Federasyon’dan bir yetkili konuyla ilgili “Henüz somut bir şey yok. Durum belirsiz ama 1 hafta içinde her şey şekillenir” dedi.
3 Temmuz’da yaşanan şike soruşturmasının gölgesinde başlayan 2011-12 sezonu, önceki gün Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı almasıyla birlikte resmen sona erdi. Bu sezon icraatlarından dolayı birçok kez eleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu’nun vereceği son karar ise beklenmeye başlandı. Önümüzdeki sezonda bizi Avrupa’da temsil edecek takımların yerlerinin değişip değişmeyeceğimerakla bekleniyor.
Trabzonspor gitmişti
Bilindiği gibi Türkiye Futbol Federasyonu geçen sezon Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmesine izin vermeyip yerine Trabzonspor’u göndermişti. Bu sezonki puan durumuna göre Galatasaray Şampiyon Ligi’ne direkt, Fenerbahçe ise ön elemeden katılacak. Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi’ne direkt, Beşiktaş ve Bursaspor ise organizasyona ön eleme ile gidecek. TFFmayıs ayının son haftasında Türkiye adına Avrupa’da mücadele edecek takımların listesini UEFA’ya yollamak zorunda. Çünkü UEFA önümüzdeki sezonun planlamasını yaparak Devler Ligi’nde ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki programını belirleyecek.
Çelişkili cevaplar
Ancak Fenerbahçe’nin durumu belirsizliğini koruması, başta Sarı-Lacivertli taraftarlar olamak üzere sporseverleri düşündürüyor. Bu konu ile ilgili soru sorduğumuz Türkiye Futbol Federasyon’u yetkilerinin çelişki cevapları kafaları karıştırdı. “Fenerbahçe elde ettiği başarının karşılığı olan Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon gidecekmi?” sorusuna bir Federasyon yetkilisi şu cevap verdi: “Henüz somut bir şey yok. Yani şu an için her şey belirsiz. Ama bir hafta sonra her şey şekillenir. Kimin gidip gitmeyeceği ortaya çıkar.”
Listeler 21 Mayıs’ta UEFA’ya gidecek
Yani Federasyon bile UEFA’nın bu konuda atacağı adımlar konusunda şüpheli. Net olan bir şey var ki, önümüzdeki 15 gün çok şeye gebe. Bu arada Futbol Federasyonu, 21Mayıs’ta Avrupa kupalarına katılacak ekiplerin listesini UEFA’ya bildirecek. 28 Mayıs’ta Türkiye’yi önümüzdeki yıl Avrupa’da temsil edecek kulüpler, statü gereği şike ve dopinge karışmadığına dair ‘temiz kağıdını’ UEFA’ya gönderecek. Bugün

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)