E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFenerbahçe hisseleri taban oldu---

Fenerbahçe hisseleri taban oldu

Fenerbahçe hisseleri taban oldu
04 Temmuz 2011 - 09:58 borsagundem.com

Şike operasyonu kapsamında Başkan Aziz Yıldırım dahil çok sayıda ismin gözaltına alınması hisselerde sert satışa neden oldu

Futbolda şike soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda ismin gözaltına alınması Fenerbahçe hisselerini de olumsuz etkiledi. Cuma günü 71.25 liradan kapanan hisseler haftaya yüzde 10 düşüşle 64 liradan başladı. Seans boyunca taban yani alıcı bulamayan Fenerbahçe hisseleri ilk seansı 64 lira olarak tamamladı.
Bu arada açılışın ardından Beşiktaş Sportif hisseleri yaklaşık yüzde 7, Trabzonspor hisseleri ise yaklaşık yüzde 6 oranında değer kaybetti. Trabzonspor hisseleri ilk seansın kapanışına doğru bir miktar yükseldi, kayıp yüzde 3.6 seviyelerine ulaştı. Ancak Trabzonspor hisseleri ilk seansı yüzde 5.3 kayıpla  16.9 liradan tamamladı. ilk seans kapanışında Beşiktaş hisselerindeki kayıp yüzde 7.8'e ulaştı, hisseler  9.45 liraya kadar düştü. 
FENER'İN GELİRİ DÜŞEBİLİR
Konuyla ilgili hurriyet.com.tr'ye değerlendirmelerde bulunan Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay şunları söyledi:
"Gelişmiş piyasalarda tahta kapatılması gibi bir durum soz konusu değil. Aksi tadirde yatırımcı mağdur olur. Kapalı kalması ve daha sonra serbest marjda açılması durumunda yatırımcının mağduriyeti daha fazla olabilir.
"Fenerbahçe ile ilgili iddialar sabitlendiği takdirde, takımın küme düşme riski bulunuyor. Futbolcuların sözleşmelerinde eğer küme düşme durumunda serbest kalma maddesi varsa bu takımı forma ve diğer gelirlerden mahrum bırakabilir. Diğer taraftan şampiyonluğun geri alınması ve Şampiyonlar Ligi'ne gidilememesi de takımı büyük maddi kayba uğratır. Bu gelişmelerin hisseyi olumsuz etkileme ihtimali yüksek görülüyor.
"Uskuay ayrıca soruşturmanın genişlemesi durumunda Fenerbahçe'nin dışında diğer sportif hisselerin de bu durumda olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekti".
FENERBAHÇE’DEN AÇIKLAMA
Gelişmelerin ardından Fenerbahçe Kulubü'nden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, kulüpte gerçekleştirilen arama ve incelemelerin şirketin evrak ve kayıtlarını kapsamadığı belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Kamuoyunun malumu olan; İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında diğer bazı spor kulüplerinin yöneticileri yanında Fenerbahçe Spor Kulübü'ndeki Yöneticilik sıfatları nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Şekip Mosturoğlu gözaltına alınmışlardır.
Bahis konusu soruşturma kapsamında yapılan arama ve incelemeler Şirketimiz evrak ve kayıtlarını kapsamamaktadır. Ayrıca Şirketimizin soruşturma dönemindeki faaliyet konusunun da soruşturma konusu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Soruşturmaya ilişkin açıklanması gereken başka bir husus bulunmamaktadır. Yöneticilerimiz hakkında yürütülen işlemler kapsamındaki gelişmeler özel durumların kamuya açıklanmasına ilişkin düzenlemelere uygun olarak kamuyla paylaşılacaktır".

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ela04 Temmuz 2011 13:37

    elinde olanlara yazık. taban olayı kötü bir psikolojidir. nerden tabanı durulcak acaba:(fener alsa ya tabanları yatırımcısını korusa

  • 04 Temmuz 2011 13:02

    yatırımcılar davanın sonucuna gore hukum gıyen taraftan zararını kanunen tanzım etme hakkına sahipmiş bilginize

  • borsacı04 Temmuz 2011 12:09

    böyle durumlarda tabanı kaldırıp serbest marj uygulamak lazım. 20 milyon fenerli varmış. hepsi birer tane alsın hisse nerelere yükselir.:))