E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe için kritik genel kurul---

Fenerbahçe için kritik genel kurul

Fenerbahçe için kritik genel kurul
19 Mayıs 2012 - 11:51 borsagundem.com

Fenerbahçe Kulübü'nde seçimli genel kurul heyecanı... Halka arz için yetki istenecek

Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek kongre saat 10:30'da başladı.İlk gün faaliyet raporları ve mai konular görüşülecek. 2012 yılı için hazırlanan 144.5 milyon liralık bütçe onaya sunulacak. Yaklaşık 15 bin üyesi bulunan sarı-lacivertli kulüpte kongreye, aidatlarını yatıran 11 bin 653 üyenin katılma hakkının bulunduğu açıklanmıştı.
Aziz Yıldırım'ın yeniden aday olduğu kongrenin yarınki başkanlık seçiminde Murat Çelikel de yarışacak.
Kongre salonunda 34 kupa
Aziz Yıldırım başkanlığında 3 yıldır görev yapan yönetim kurulu döneminde bütün branşlarda kazanılan toplam 34 kupa, kongrenin düzenlendiği salonda başkanlık divanı masası önünde sergilendi. Bu arada 29 yıl sonra kazanılan Türkiye Kupası en üstte yer aldı.
Kongre başkanlık divanına Talat Yılmaz'ın seçilmesiyle başlayan genel kurul toplantısında, şike davası nedeniyle tutuklu bulunan Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun dışında bütün yöneticiler genel kurulda hazır bulundu.
"Çağ atlatan Başkan Aziz Yıldım"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, "Çağ atlatan Başkan Aziz Yıldım" konulu slayt gösterimi yapıldı.
Genel kurulun gündemi
Kongrede, Başkanlık Divanı'nın seçiminin ardından sırasıyla yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporları okunup, raporlar hakkında üyelerin görüşleri alınacak.
Daha sonra, Aziz Yıldırım başkanlığındaki son yönetim kurulu ile tüzüğün 19. maddesi gereğince profesyonel futbol şubesinin hesapları ve denetim kurulu ibraya sunulacak. İbraların ardından 2012 yılı bütçe tasarısı için oylama yapılacak.
Halka arz için yetki istenecek
Genel kurulun gündeminde, kulübün iştiraklerinden Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sermayesinin, daha önce halka arz edilen yüzde 15 hissesinden ayrı olarak yeniden yüzde 15'e kadar hissenin halka arzı hakkında görüşmeler yapılması ve yeni oluşacak yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu da yer alıyor.
Kulüp tüzüğünün 66/A maddesi kapsamında “Geçici İhraç” cezası alan kulüp üyeleri Mustafa Onbaşılı ve Aziz Yılmaz'ın, ihraç kararlarının bir kere daha disiplin kurulu tarafından görüşülmesine dair talepleri oya sunulacak.
Toplantının ilk günü, sandık kurulları başkanları ve üyelerinin seçimi ile tamamlanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 108,50
En Yüksek: 110,10
En Düşük: 107,20
Değişim 0,18 %
FK: 6,77
PD / DD: -9,41
İşlem Hacmi 161.952.278
Toplam Adet: 1.486.808
Ağırlıklı Ort.: 109,20
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)