E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe maliyet açısından lider---

Fenerbahçe maliyet açısından lider

Fenerbahçe maliyet açısından lider
12 Mayıs 2015 - 07:01 borsagundem.com

3 büyüklerin nefes kesen şampiyonluk yarışında, son dört maça girilirken, puanları en ucuza toplayan takım Fenerbahçe oldu

Şampiyonluk yarışı kıran kırana devam ederken, takımların harcama başına topladığı puan liginde Fenerbahçe puanları en ucuza toplayan takım oldu. Star'ın haberine göre, sessiz bir transfer sezonu geçiren Fenerbahçe, 10 milyon 500 bin Euro ödediği Diego Ribas dışında bir transfer yapmadı. Buna karşılık 66 puan toplamayı başaran sarı lacivertlilerin harcadığı para, topladığı puana bölündüğünde 1 puanı 159 bin Euro’ya almış oldu.

Aslan’ın en pahalısı Tarık oldu

Süper Lig’in mevcut lideri Galatasaray ise 44 milyon 500 bin Euro transfer harcaması yaparak 67 puan toplayabildi. Buna göre ligin zirvesindeki Galatasaray, 1 puana 664 bin Euro harcadı. Galatasaray’ın 2014-2015 sezonundaki en pahalı transferi Eskişehirspor’dan renklerine bağladığı Tarık Çamdal ve Trabzonspor’dan transfer ettiği Olcan Adın oldu. Sarı kırmızılılar Tarık Çamdal’a toplamda 4 yıl için bonservis bedeli dahil 11.7 milyon Euro ödeme yapacak. Olcan Adın ise yine 4 yıllık bonservis bedeli dahil 11 milyon Euro alacak. 2014-2015 sezonunda en fazla transfer harcaması yapan kulüp ise Beşiktaş oldu. Son 3 yıldır ciddi ekonomik kriz yaşayan Karakartallar, 2014-2015 sezonunda transfere 52 milyon 300 bin Euro harcama yaptı. Beşiktaş buna karşılık 65 puan topladı. Dolayısıyla Beşiktaş’a 1 puanın maliyeti 804 bin Euro oldu.

Krizde 52 milyon Euro harcadı

Gaziantepspor’un genç yıldızı Cenk Tosun için bonservis bedeli ödemeyen siyah beyazlılar, geçen sezonda takımda kiralık olarak forma giyen Ramon Motta ve Gökhan Töre’yi 5.6 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı. Karakartal, Chelsea’nin Senegalli yıldızı Demba Ba’yı 6 milyon Euro karşılığında takıma kazandırdı. Son olarak Ukrayna temsilcisi Metalist’ten Jose Sosa’yı satın alma opsiyonuyla kiralayan Beşiktaş, Arjantinli futbolcu için toplamda 3.4 milyon Euro bütçe ayırdı. Bu 5 oyuncu için kulüplerine 15 milyon Euro ödeyen Karakartal’ın kasasından futbolcuların alacakları yıllık ücretlerle beraber ise 52 milyon 300 bin çıkacak.



ŞAMPİYONUN KASASINA 200 MİLYON LİRA GİRECEK

Öte yandan bu sezon şampiyon olan takım kasasını dolduracak. Hesaplamalara göre şampiyon olarak gruplara direkt katılan takım Avrupa’dan 60 milyon lira alacak. Gruplarda galibiyete 1.5 milyon, beraberliğe 500 bin Euro prim veriliyor. Gruptan çıkma ise 5.5 milyon Euro. Ayrıca naklen yayın havuzunda toplanan para da takımlara dağıtılacak. Buradan da şampiyonun kasasına 100 milyon liranın gireceği tahmin ediliyor. Kulüpler şampiyon olmaları halinde 100 bine kadar ekstradan forma satabiliyor. Kombine gelirleri ve sponsorluklarda eklendiğinde şampiyonun kasasına 200 milyon liraya yakın para gireceği tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)