E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe Rus ruleti oynuyor---

Fenerbahçe Rus ruleti oynuyor

Fenerbahçe Rus ruleti oynuyor
31 Ağustos 2011 - 10:38 borsagundem.com

Vatan gazetesi Spor Müdürü İbrahim Seten’den şike Soruşturması ve ardından yaşananlarla ilgili F.Bahçe analizi:

F.Bahçe hem TFF, hem UEFA, hem de çaktırmadan AK Parti ile bilek güreşi yapıyor.. Yüzde 100 masum iseniz bile başarı kazanmanız zor iken, bunu hangi güç körüklüyor? Metris mi, F.Bahçe yönetimi mi?
ŞİKE soruşturmasının 1 numaralı şüphelisi olan F.Bahçe’nin gerek 15 Ağustos tarihinde TFF’nin alamadığı karar yüzünden doğan kaostan, gerek kendisi yerine yine şüpheli konumundaki Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne gitmesine duyduğu tepkiden öfkeli olmasını makul karşılıyorum.. 2 olay da en tatlısu taraftarının bile organizmasını bozabilecek sonuçlara sebep oldu..
Bugün “Suçlu! Ayağa kalk” tarzında keskin tespitler yapmak yerine daha didaktik biçimde F.Bahçe’nin ruh halinin doğurabileceği sonuçlara dikkat çekmeye çalışacağım..
ŞiKE YAPMAMIŞ KULÜP VAR MI?
Şike ile suçlanan F.Bahçe’nin haklı olduğu noktalar var.. İlhan Cavcav ne de güzel söylemiş Kulüpler Birliği toplantısında Ünal Aysal’a:
“Beyefendi biz senelerdir bu işleri yapıyoruz.. Hiç de başımıza bir şey gelmedi..”
Bu kadar pejmürde bir ortamdan bahsediyoruz yani aslında..
Rakibinin rakibindeki her futbolcuya birer otomobil verip kazanılan şampiyonluktan sonra omuzlar üstünde taşınan yöneticileri..
Elindeki şampiyonluğu rakibine hediye edip ilk exit’ten sıvışanları..
Şampiyonluğu teknik direktörüne değil harcadığı teşvik primlerine bağlayan adamları..
Futbol Federasyonu başkanlığını gerektiğinde rakibi bağlamak sananları..
Hakem manipülasyonunu meşru kılarak hakemliğin DNA’sını bozanları bu sistem hiç cezalandırmadı..
Aksine kazandıkları her şaibeli başarı onları daha fazla güçlendirdi.. İddialı söylüyorum, şike veya teşvik işlerine bulaşmamış takım yoktur Türkiye’de.. Ama geçmiş geçmişte kaldı, bir mafya operasyonu olarak başlayan soruşturmanın ağına takılan F.Bahçe oldu.. Bu çelişki, F.Bahçe’nin geçen sezon yaptığı öne sürülen girişimleri meşru kılmaz ama herkesin pür-i pak olmadığını da kabul etmesi gerekir.. Yani sistem elini F.Bahçe üzerinden yıkamaz, F.Bahçe ise ne yaptığını bilir ise bu hastalık şifa bulabilir..
AK PARTi KOMPLOSUYMUS, HADi CANIM SEN DE..
Alex’i götürürken “Büyük Başbakan..” Soruşturma başlayınca ise “F.Bahçe’yi ele geçirmeye çalışıyor..” Bak sen şu işe!
13 yıldır “Hep Destek Tam Destek” dememiş her sese karşı törpülenmiş F.Bahçe kamuoyu “Herkes yaptı ama biz yakalandık” ile “Yakalandık ama hakem görmesin” arasında sıkışanlar tarafından yönlendiriliyor maalesef..
En tehlikelisi şu: Mevzu siyasallaştırılıyor.. Durumdan rahatsız, F.Bahçe Kulübü’nü din olarak kabul etmiş, tape okumayı reddedecek kadar F.Bahçeli bir gençliğe, “AK Parti, F.Bahçe’yi ele geçirmek için bu komployu tezgâhladı” masalı anlatılıyor.. Ne olduğunu bırakıp niye olabileceğine kafayı takanların aslında “Yaptık mı yapmadık mı?” sorgulamasını yapmaları en azından sportmenliğin gereği değil mi?
Gerek Aykut Kocaman’ın gerekse Ali Koç’un F.Bahçe’nin kurtuluşu için seferberliği başlatan konuşmalarında, hiç başkan Aziz Yıldırım adını anmamalarını “Bizim bu işlerle alakamız yok” şeklinde tercüme etmek çok yanlış sayılabilir mi?
Ama hiç özeleştiri yapmadan AK Parti’yi komploculuk, G.Saray’ı vatan hainliği, Beşiktaş ile Trabzonspor’u şikecilikle itham edenler; Başbakan’ın, soruşturmayı yürüten savcının, organizenin başındaki müdürün, hatta federasyon başkanının F.Bahçeli olmasını neye bağlıyor peki? AK Parti ile F.Bahçe’yi hasım etmeye çalışanlar, geçen sezon Alex de Souza’yı koştura koştura, hem de seçim öncesi Sayın Başbakan’a götüren Aziz Bey’i ne çabuk unutuyorlar?
Ya M.Ali Aydınlar’ın kadın voleybol takımına cebinden her sene 10 milyon dolar harcamasını..
Savcı Berk maçlara el üstünde davet edilirken F.Bahçeli idi madem, şimdi mi F.Bahçe düşmanı oldu?
Bu, bir komplo senaryosu için olabilecek en yanlış kast değil mi?
Hadi en basitini söyleyeyim:
Tamam seçimden sonra biraz nefesi kesilmiş olabilir ama Kemal Kılıçdaroğlu, eğer dayandırabileceği en ufak bir nokta olsa bu gollük pası değerlendirip F.Bahçe üzerinden AK Parti’nin tozunu atmaz mıydı?
Ve dahi Devlet Bahçeli..
Cumhuriyetin 29 Ekim 1923’te ilan edildiği dışında hiçbir konuda anlaşamayan 3 siyasi parti liderinin böyle hayati bir konudaki ortak suskunluğu, bu siyasi komplo iddiasını ortaya atmanın bile şapşallık olduğunu ortaya çıkarmaz mı?
“AÇILIN ULEYYNN”
Tabii ki, soruşturma sırasındaki acemilikler de soruşturmayı yapanlar açısından handikap oldu..
Mesela nedir bu medyaya açık, savunmalara kapalı gizlilik meselesi? Nedir Aziz Bey’in medya tarafından lincine uygun ortam sağlamak için sızdırılan fotoğraflar, bilgiler.. Oluşan karambolde, meseleyi adam gibi inceleyenler ile fırsat bu fırsat ortaya atlayıp rating/kişisel hesabını görme amacıyla tinercilik yapanlar aynı safta kaldı.. Karşılarında da kendilerini F.Bahçe dostu sananlar ile kafası karışık taraftarlar..
Herkes gramofon gibi sadece çaldı, hiç dinlemedi.. Halbuki bir taraf karşısındakinin psikolojisini hesap ederek daha ölçülü olmalıydı, öteki taraf da gözünü kapıyorsa kulağını açmalıydı.. Televizyonlarda “Açılın uleyynn” kıvamında yapılan bilgiden yoksun tartışmalar, zaten topa girmeye meraklı olmayan akil medyayı daha da edilgen hale getirdi, doğru bir bilgilendirme-tartışma ortamı olmayınca işler iyice sarpa sardı..
UEFA STRATEJİSİ FiYASKO
Sanki Türkiye’de yaşanan olayları UEFA görmüyormuş gibi efelenmek yakın gelecekte daha büyük krizler doğurabilir
F.Bahçe en kritik dönemece geldi.. Şundan; 15 Ağustos kararıyla “fare doğuran” TFF’yi dişine göre bulan ve Mehmet Ali Aydınlar’ı kum torbasına çeviren F.Bahçe, merkezi Cenevre’de diye UEFA’yı da “kağıttan kaplan” sanıyor.. UEFA’nın dünyanın en temiz kurumu olduğunu düşünecek kadar saf değilim ama son süreçte F.Bahçe’nin UEFA ile ilgili yanlışları sıralıyorum:
TFF’nin ısrarlı “Avrupa’ya gitmeyin, sıkıntı yaşayacaksınız” uyarısına rağmen “Gideriz kardeşim” diye diretmek..
Soruşturma tapelerini görünce okuma-yazma bilmez numarası yapmak ama UEFA reglamanı konusunda “profesör” kesilmek..
Avukat Faik Işık’ın 1 saat hiç durmadan konuşması ile UEFA kanadının “Aman arkadaş, hadi sizi geri aldık, yeter ki sen bir sus” diyeceğini ummak..
TFF’nin kafasında boza pişirirken, UEFA platformunda “sıfır lobi” yapmak..
Avrupa Kupaları yasağı çıktıktan sonra UEFA’nın karşısına CAS restini sürmek..
Bu 5 hamle de “yüzde 100 masum” kulüp hareketi..
F.Bahçe’nin CAS’ta zafer kazandığını düşünelim, UEFA buraya gelip resmi soruşturmasını yapsa, “memleket meselesi” olduğu için gizlilik kararı delinse, F.Bahçe ile ilgili en ufak bir şüphede UEFA kendi kararını legalize etse ve F.Bahçe’ye katlamalı, tarihi bir ceza verse, “bunun doğuracağı sonuçları” kim göğüsleyecek?
Bunun adı F.Bahçe’nin idari açıdan tartışmalı 1 sezonunu ve Şampiyonlar Ligi’nden alacağı 25 milyon Euro’yu kurtarmak için yok yere geleceğini ateşe atmak olabilir mi?
O zaman “UEFA, çekerim bak kulaklarını!” diye afra tafra yapan yönetim kurulu üyelerinden kaçı “toz” olur acaba?
F.Bahçe rasyonel değil duygusal davranıyor, hiçbir adımını atarken 2 adım sonrasını düşünmüyor.. Bu kadar popülizm, F.Bahçelilik olmamalı.. AK Parti ile, TFF ile, UEFA ile ipleri bu kadar germek, acaba kimin seçimidir? Metris’in mi, yönetim kurulunun mu?
Kimse küme düşmesin ama..
Madem tüm kulüpler ve TFF F.Bahçe’yi düşürmek istemiyorlar, toplanıp bu kaosu artık bitirsin
Bu kara tabloda çıkış yolu fazla değil.. Hele herkesin karnından konuşması ve kendi ajandasını futbolun çıkarlarının önünde tutması nedeniyle işler sarpasarmışken, şeffaflık şart.. Madem TFF, 17 kulüp ve hatta F.Bahçe küme düşmenin olmasını istemiyor, bunun konsensusla yapılması gerekiyor.
Önce tüm liglerin bütün kulüplerinin ortak imzasıyla talimatın şikeyle ilgili bölümünün değiştirilmesi için TFF’ye yetki verilmesi.. Belki bu yetkilendirmeye gerek yok ama artık bu zaruri.. TFF’ye verilecek yetki belli, şikenin cezasının tarifini değiştirme..
Aynı şekilde apar topar çıkarılmış Şiddet Yasası’nda tadilat yapmak üzere TFF’ye açık destek sağlanması..
Bütün bunlar yapıldıktan sonra iddianame açıklanıp gizlilik kararının kaldırılmasını müteakip hızlı biçimde cezaların verilmesi.. Hangi karşılaşmalarda şike sabit görüldüyse o kadar puan silinmesi.. Suç sabitse verilen kupaların geri alınması..
Madem herkes geçmişten beri bu batağın içinde bu krizin fırsata dönüştürülmesi ve Süper Lig’in şüphe bulutundan arındırılması..
Bu sürecin UEFA ile uyumlu biçimde gerçekleştirilmesi..
TFF ne kadar çabuk ve adil biçimde karar verirse, kaybettiği itibarı o kadar çabuk kazanır. Buna eminim..
Anafikir: Sahi artık “Türk futbolu bu bataktan nasıl kurtulur?”u tartışmanın zamanı gelmedi mi? Son yapan da dahil herkes suçunu kabul etsin ve çöken binanın hafriyatı başlasın.. Yoksa çok yakında Türk futbolu 17 Ağustos sonrasındaki Gölcük’ü andıracak maalesef..

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAMZA31 Ağustos 2011 17:52

    kaymak tabakalrı sizi.bir yerrlerden emir aldınız dimi hükümeti bu konuda laf kondurmayın diye.vallahi oyumu ak partiye vermiştim ama verdiğim oy haram zıkkım olsun.şimdi bunu okuyon çok bilmiş fb düşmaları arkamdan yazıp durular onlar kendi vicdanlarına sorsunlar.şunu en baştan söylemek gerekir ki hiçbir fb taraftarı eğer aziz başkan bu ieş bulaşmışsa biz bu işten ne olursa olsun ceza alamdan kurtulalım demez zaten demedide.cezamız varsa paşalar gibi çekeriz düşeriz çıakrız bu kadar basit.fb düşmaları ellerinde varsa vicdanlarına koysunlar bu sürecindne başına yaşanılan olayalar hakkaniyet ölçüsünde mi gerçekleşti!!!aziz başkan ve dieğrleri içeri alındığındna bu yana erman toroğlu önderliğinde ki goygoycu yorumcular hergün fb yi yerdne yere vurduar rezil kepaze etmeye çalıştılar daha bırakın mahkemeye çıkamyı iddaanem bile çıkmadan medya zaten karaıda verdi cezayıda kesti.şimdi bunun siyasetle ne gibi mi ilgisi var.az çok vicdan sahibi gözleri görenler anlardı zaten.olayın daha ilk günlerinde emniyetin yaptığı açıklama neydi öyle 19 maçta şike tespit edildi ve delillendirildi.şuan bak hele polis artık polisliğinin yanında hem hakim hem savcı olmuş.ayrıca 1 hafta kadar önce aziz başkanın sn.cumhurbaşkanına yazdığı mektupta dile getirdiği sn savcı son 5 maçın skorunu biliyordu neden engel olamdı ..vs gibisindne bir mektup göndermişti...sanırım hatırladınız.ne oldu o mektuptan sonra ?günlerce goygoycu yorumcuların fb yi rezil etmek için ağzındna düşürmediği şikeyi son 5 maçın skoru belliydi daha ne olsun polsi savcı gece gündüz çalışmış herşey ortada cak cak cak konuşuyorlardı ne oldu sonra?*1 gün sonra mahkeme yayın yasağı getirdi?fb yönetimi o kadar mahkemeye başvuru yaptı yayaın yasağı getrin diye nedne gelmedide savcı,emniyet arada kalınca şak diye mahkemeden yayın yasağı geldi???elinizi vicdanınıza koyun varsa tabi?emniyet adalet kime bağlaı??annem babama bağlı değil sanırım utanmadan çıkıp konuşup yazıyorlar bunun siyasetle ne alası var diye yazıakr olsun yalaka basın ,ayrıca ts şampiyonalr lgine katılacağı belli olduktan sonra sadece 15 saat içinde o güne kadar kalkmayan yurt dışı yasağı neden şak diye kalktı????insaf insaf insaf...vicdan varsa insaf..tekrar ediyorum ak partiye verdiğim oy haram zıkkım olsun zaten ak partiye oy verecek parti yok diye chp gelmesin diye vermiştim ama artık çok bekelrler oy .keşek muhsin başkan hayatta olsaydı da ak partiey vermek zorunda kalamsaydık.gerçi muhsin başkanın ölmesinin hangi partinin işine geldiği rahmetli ölüncede belliydi zatnde neyse..tekrar ediyorum fb mizi düşürsünler hiçbir fb taraftarı zaten düşürmeyin demez ama ADİL olun ADİL ..zulmetmeyin...diyecek söyleyecek çok şey varda dile getirmek zor oluyor,,yazıkalr olsun nalet olsun

  • mustafa31 Ağustos 2011 16:54

    böyle olsaydı su şöyle yapmazmıydı.. söyle olsaydı bu bunu demezmiydi..sen ne saçmalıyorsun ya..onların lafınamı endeksli herşey.fenerbahçeli yöneticiler düşünemiyormu hiçbirşeyi.senmi görüyorsun herşeyi net bi şekilde..bir bildikleri var demekki CAS a gidiyorlar..sen git Gs trübününde maç seyret yorum yapma hakkı vermediler sana..

  • osman31 Ağustos 2011 11:02

    yalakalık oskarı varsa verin bu adama