E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe yenilse de lider!---

Fenerbahçe yenilse de lider!

Fenerbahçe yenilse de lider!
06 Aralık 2012 - 20:15 borsagundem.com

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. hafta maçında Fenerbahçe, Alman temsilcisi Borussia Mönchengladbach ile karşılaştı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndan bir üst tura çıkmayı önceden garantileyen Fenerbahçe, formalite olarak çıktığı gruptaki son maçında Borussia M'gladbach'a 3-0 mağlup oldu ve bu sezon Avrupa'da ilk kez kaybetti. F.Bahçe kazanıp grubu 16 puanla tamamlayabilse bir Türk takımının grup aşamasında topladığı en yüksek puanı almayı başaracaktı.
Konuk ekip Borussia M'gladbach'ın gollerini 23. dakikada Türk asıllı futbolcu Tolga Ciğerci, 28. dakikada penaltıdan Hanke ve 79. dakikada de Jong kaydetti.
Maça yedek kadroyla çıkan Fenerbahçe'de 17 yaşındaki genç futbolcu Recep Niyaz ilk 11'de sahaya çıktı ve 59 dakika sahada kaldı. Öte yandan Orhan Şam ve Özgür Çek kariyerlerindeki ilk Avrupa maçında forma giyme şansı buldu.
Fenerbahçe'nin bir üst turdaki rakibi 20 Aralık'ta yapılacak kura çekimiyle belli olacak.
Özgür Çek ve Orhan Şam ilk Avrupa sınavında
Fenerbahçeli futbolcular Özgür Çek ve Orhan Şam, Borussia Mönchengladbach maçıyla ilk Avrupa sınavlarına çıktı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman'ın bu sezon ligde hiç şans vermediği Özgür Çek'in yanı sıra Orhan Şam, Alman ekibe karşı kariyerlerinin ilk Avrupa maçını oynadı.
Genç futbolcu Recep Niyaz ve Bienvenu de bu sezon ilk kez resmi bir maçta ilk 11'de sahaya çıktı.
Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında taraftarlar takımı toplu olarak tribüne çağırıp sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar daha sonra futbolcuları tek tek çağırarak sevgi gösterilerini sürdürdü. Taraftarların futbolculardan ilk çağırdıkları isim, genç oyuncu Recep Niyaz oldu.
Alman ekibi taraftarı yalnız bırakmadı
Alman ekibi, Fenerbahçe karşısında taraftarı yalnız bırakmadı.
Alman taraftarlar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kendileri için ayrılan 2 bin 400 kişilik yerin büyük bölümünü doldurdu.
Stadın büyük bölümü dolarken, iki takımın da gruptaki 5. maçlar sonunda bir üst tura yükselmeyi garantilemesinin ardından bir anlamda formalite maçına dönen mücadelede, soğuk ve yağışlı havanın da etkisiyle tribünlerde boşluklar oluştu.
İki takım taraftarından dostluk gösterisi
Fenerbahçeli ve Borussia Mönchengladbachlı taraftarlar maç öncesinde dostluk gösterileri yaptı.
Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya gelen taraftarlar, burada birlikte tezahüratlar yaptı. İki takım taraftarları daha sonra gruplar halinde stada yürüdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)