E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'den futbolcu satışında büyük rekor! 7 yılda 174 milyon euro---

Fenerbahçe'den futbolcu satışında büyük rekor! 7 yılda 174 milyon euro

Fenerbahçe'den futbolcu satışında büyük rekor! 7 yılda 174 milyon euro
25 Ağustos 2024 - 10:46 borsagundem.com

Fenerbahçe, Ali Koç başkanlığında oyuncu satışından 174 milyon Euro gelir elde etti. Son 7 sezonda oyuncu satışlarıyla kasasını dolduran Fenerbahçe, son olarak Ferdi Kadıoğlu’nun Brighton’a transferiyle, "al-parlat-sat" politikasını başarıyla uyguluyor.

Fenerbahçe oyuncu satışında bir marka haline geldi. Başkan Ali Koç döneminde özlenen lig şampiyonluğu henüz gelmedi belki ama sarı-lacivertliler al-parlat-sat politikasını başarıyla uyguladı.

İrfan Yirmibeş'in Sözcü'deki haberine göre Ferdi Kadıoğlu’nun Brighton’a transferiyle birlikte Koç’un başkanlık koltuğuna oturduğu 2018 yazından bu yana Fenerbahçe 174 milyon Euro’luk futbolcu satışı gerçekleştirdi. Bu rakam güncel kurla birlikte yaklaşık 6.5 milyar TL’lik bir gelir anlamına geliyor.

EN BAŞARILI İKİNCİ SEZON

Kulüp ve Süper Lig rekoru anlamına gelecek Ferdi satışı dışında da pek çok isim Fenerbahçe’den iyi rakamlara ayrıldı. Sarı lacivertliler, beş büyük ligin dördüne son yedi sezonda oyuncu uğurladı.

Real Madrid ve Manchester United gibi dünyanın en büyük takımlarına milli futbolcular Arda Güler ve Altay Bayındır transfer oldu. Bonservis girdisi açısından Fenerbahçe tarihinin en başarılı ikinci sezonu da yaşanıyor ki bu rakam sezon sonuna kadar artabilir.

 21 KAT KAZANDI

Fenerbahçe, NEC Nijmegen’den Fenerbahçe’ye 2018’de 1.4 milyon Euro’ya gelen Ferdi Kadıoğlu, 6 yıl sonra yaklaşık 30 milyon Euro’ya, değerini 21 kat artırarak ayrılıyor.

Ferdi’nin 5 yıllığına anlaştığı Brighton’da yıllık 2.5 milyon Euro kazanacağı belirtiliyor. Milli futbolcu, sarı-lacivertli forma ile 204 maçta 18 gol-22 asist üretirken bir Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski hocası Christoph Daum hayatını kaybetti!Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski hocası Christoph Daum hayatını kaybetti!

 

Ferdi Kadıoğlu transferi resmen açıklandıFerdi Kadıoğlu transferi resmen açıklandı

 

Fenerbahçe'ye İzmir'de coşkulu karşılama!  Ferdi kafiledeFenerbahçe'ye İzmir'de coşkulu karşılama! Ferdi kafilede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşin gerçeği25 Ağustos 2024 18:08

    Futbol denilen sektör tamamen futbolcu üzerinden dönen emlakçı komisyon piyasasına dönmüş durumda. Tv deki yorumcunun teki 2 dakikada bir cümleye işin gerçeği diyerek başlayıp transferle bitiriyor. Biri sakatlanmış , birinin modeli bozuk biri formsuz saydı saydı tam 7 futbolcu lazım ki bu takım geçen yıl şampiyon olmuş. Bu transferler boncukla mı yapılıyor? Kulüp borç içinde teknik iflas durumunda eldekilerin ödemesi şüpheli sen hala transfer istiyorsun amacın ne ? He pozisyonda en az 3 futbolcu var her yer adam kakılı hala transfer. Bir kez alt yapıyı ağzına almaz var olanları geliştirin yararlanın antrenmanları değiştirin gol üzerine organize çalışın defansı şöyle yapın mentör kişisel danışman iletişimci tutun vs yok? Transferi 1 yıl önce planlar bir ayda yapar içeridekileri tedirgin etmeden konsantrasyonu bozmadan işine bakarsın son dakikaya kadar transfer kovalanmaz beyin bedava mı ? Oyun geliştirme adam yetiştirme üzerine tek kelime yok

  • Fb25 Ağustos 2024 15:45

    Birde futbolculara ne kadar bonservis bedeli ödediklerini yazdın