E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'den sert tepki---

Fenerbahçe'den sert tepki

Fenerbahçe'den sert tepki
21 Ocak 2012 - 12:31 borsagundem.com

Fenerbahçe Kulübü, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde Yüksek Divan Kurulu toplantısı düzenliyor

Toplantıda Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu raporunu okudu. Özdemir yaptığı açıklamada "Fenerbahçe camiası bu yapılanları unutmaz ve unutmayacaktır" dedi. Nihat Özdemir ayrıca ezeli rakibi Galatasaray'a da gönderme yaparak "Galatasaray neden bu kadar çok bağırıyor. Çünkü onların değerinin 3 misli daha fazlayız. Meselenin altında yatan neden budur" dedi...
KURULDAN AYRINTILAR
- Nihat Özdemir kürsüden inerken tüm salon onu ayakta alkışladı...
EZELİ RAKİPLERE YÜKLENDİ
Divan Kurulu'nda Fenerbahçe'nin son durumuyla ilgili konuşan Nihat Özdemir, ezeli rakiplerine de gönderme yaparak; "Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray'ın piyasa değerleri sadece bir Fenerbahçe etmektedir. Bu süreçte neden Galatasaray bu kadar çok bağırmaktadır. Çünkü, tüm olumsuzluklara rağmen Fenerbahçe Spor Kulübü, Galatasaray'ın 3 katı piyasa değerine sahiptir. Biz bunu biliyoruz. Tüm Fenerbahçeliler de bunu unutmasın" ifadelerini kullandı.
"FENERBAHÇE CAMİASI YOK SAYILMIŞTIR"
Divan Kurulu'nda konuşan Nihat Özdemir, "Geçtiğimiz pazar günü yapmayı plandığımız basın toplantısını acı kaybımız dolayısıyla erteledik. Bugünkü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı vesilesiyle düşüncelerimizi ve öngörülerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Geride bıraktığımız 2011 yılı Fenerbahçe'nin mücadele ettiği tüm branşlarda tarihi rekorlar kırdığı ve başarılar elde ettiği bir yıldır ve öyle de kalacaktır. Bu büyük başarılarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öte yandan 2011 yılının ikinci döneminde yaşanan süreç, Türk futbolunu kaosa sürüklemiştir. Kulübümüzün bu süreçte maruz kaldığı haksız suçlamalarda bizleri son derece üzmüştür. Yazılan senaryonun uygulanması Türk futbolunu büyük bir kaosa sürüklemiş ve Fenerbahçe camiası yok sayılmıştır" dedi.
"TRT BİLE FENERBAHÇE'Yİ KÜÇÜK DÜŞÜREN YAYINLAR YAPTI"
Yaşanan süreçte medyanın ve siyasetçilerin tutumunu değerlendiren Özdemir, "Herkesten çok tarafsız olması beklenen TRT bile Fenerbahçe'yi küçük düşüren yayınlar yapmıştır. Bilen bilmeyen, fikir sahibi olan olmayan herkes ağızlarından köpükler fışkırarak konuşmuş, Fenerbahçe camiasını suçlamıştır. Planlı şekilde uygulanan bu linç kampanyasını Fenerbahçe camiası unutmaz, unutturmaz. Tarafsız olmasını beklenen bazı siyasetçilerin Fenerbahçe camiasına karşı yaklaşımlarını da şaşkınlıkla karşılamaktatız. Bakanlar ve milletvekilleri de bu linç kampanyasına bilinçli ya da bilinçsiz dahil oldu. Ancak yaşanan bu süreç karşısında Fenerbahçe camiasını sevgisi, saygısı herkesi ayakta tuttu. 3 Temmuz'a dair bildiğimiz tek şey, camiamıza atfedilen suçların hiçbirini kabul etmeyişimizdir. Biz suçlu değiliz ve bunu da göstereceğiz" şeklinde konuştu.
"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUZ" 
Metris Cezaevi'nde bulunanan Aziz Yıldırım ve Fenerbahçelilerle ilgili olarak, Nihat Özdemir, "Hukuki süreç, yaratılan kaotik ortama rağmen devam etmektedir. Sayın başkanımız ve tüm arkadaşlarımızın tutuksuz olarak yargılanacağına inanıyoruz. Hatta buna inanmakla kalmıyor bunu talep ediyoruz. Zira 6222 sayılı kanunda yapılan değişikliklerden dolayı bu şekilde yargılanmaları da mümkün değildir. Kaldı ki, biz bu suçlamaları kabul etmiyor ve ısrarla reddediyoruz" dedi.
"45 MİLYON EUROLUK DAVA AÇTIK"
Şampiyonlar Ligi'nden elenmeliryle ilgili olarak sarı-lacivertli kulübün başkanvekili, "Yürümekte olan ceza davasının yanı sıra kulübümüzden tek bir savunma alınmadan TFF ve UEFA tarafından ortak kararla verilen Şampiyonlar Ligi'nden men olayı için CAS'a 45 milyon euroluk bir dava açtık. Davamız sürmektedir. Türkiye Futbol Federasyonu 26 Ocak'ta Genel Kurulu'nu toplayacaktır. Bugüne kadar bu toplantıda 58. maddenin görüşüleceği konuşuluyordu ancak dün yapılan toplantıda cezai müeddiyelerin konuşalacağı söylendi" sözlerini kullandı.
"58. MADDE KESİNLİKLE DEĞİŞTİRİLMEMELİ"
TFF talimatnamesinde yer alan 58. maddeyle ilgili olarak açıklama yapan Özdemir, "Fenerbahçe Kulübü olarak bir kez daha söylüyoruz. Biz, 58. madde hükümlerinin kesinlikle değiştirilmesini istemiyoruz. 58. maddenin değiştirilmesi konusu Fenerbahçe'nin gündeminde olan bir konu değildir. Biz, Fenerbahçe olarak yarım puan dahi silinmesini istemiyoruz ve Kulüpler Birliği'nin de onayladığı önergeyi doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.
"ADİL YARGILANMA İSTİYORUZ"
Şike davasıyla ilgili olarak, "Peki biz ne istiyoruz. Biz, adil yargılanma istiyoruz, talep ediyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu kurullarının vereceği bir kararlar, kişilerin mahkeme karşısına savunma hakları elinden alınmış bir şekilde çıkmasını istemiyoruz. Biz bu soruşturmanın olması gerektiği gibi adil bir şekilde sürmesini istiyoruz ve bunu herkes için istiyoruz. TFF'nin talimatları çerçevesinde yapılması gerekenler bellidir. Çeşitli kurullar ve bu kurulların uyması gereken de bazı kurallar var" diyen Özdemir, "TFF tarafından yürütülecek olan idari soruşturma sağlıklı bir şekilde yürütülmesini istiyor ve en önemlisi bu idari soruşturmanın 1-2 ay gibi kısıltı bir zamana sığdırılmasını istemiyoruz" dedi.
"LÜTFİ ARIBOĞAN VE İLHAN HELVACI NE GİBİ ADIMLAR ATTILAR?"
Nihat Özdemir, "UEFA'nın açıklamalarını sürekli çarpıtarak, her gün açıklama ve haber yapanları kamuoyuna şikayet ediyoruz. Her fırsatta, aslında olmayan UEFA sopasının TFF tarafından gösterilmesini anlayamıyoruz. Avukatlarımız Cornu'nun ifadelerinin CAS'taki dosyadan çıkarılmasının önüne geçmiştir. Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı bugüne kadar ne gibi adımlar atmışlardır. Cevabını biz verelim; "Hiçbir adım atmamışlardır". Tüm bunlara rağmen biz, Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'nın hala Türk futbolunda boy göstermesini kabul edemiyoruz" dedi.
"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE NEDEN ALINMADIK?"
Fenerbahçe Kulübü'nün Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesini sorgulayan özdemir, "İddianemeye göre mi, yoksa TFF'nin ifadelerine göre mi Şampiyonlar Ligi'ne mi alınmadık, bunu bilmek istiyoruz. İddianemenin tüm anlamıyla subjektif bir metin olduğunu ve asıl gerçeklerin mahkeme sürecinde görüleceğini biliyoruz. Tüm yaşananlara rağmen Fenerbahçe Kulübü şu anda dimdik ayaktadır ve her zaman da öyle olacaktır. Fenerbahçe'mizin en büyük proje ve yatırımlarından biri olan Fenerbahçe Ülker Arena artık taraftarlarımız ile buluşmaya hazırdır. Bu spor kompleksi yapılırken; Fenerbahçe Kulübü'nün kasasından tek kuruş çıkmamıştır. Burada Ülker Grubu'na bir kez daha teşekkürlerimi yolluyorum" ifadelerini kullandı.
- Toplantıyı Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açtı..
- Divan Kurulu'na yüksek oranda katılım var...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaan KILIÇ21 Ocak 2012 13:23

    havlayan köpek ıssırmaz,söz gümüşse sükut altındır demiş atalarımız,fb planlar kurarken bunlardan haberiniz yokmuydu Nihat bey.