E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'ye deplasmana giderim---

Fenerbahçe'ye deplasmana giderim

Fenerbahçe'ye deplasmana giderim
26 Aralık 2012 - 01:30 borsagundem.com

Atletico Madrid'de top koşturan Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Cüneyt Özdemir'in ''5N1K'' programına önemli açıklamalarda bulundu

İspanya'daki temsilcilerimiz Arda Turan ve Emre Belözoğlu, CNN Türk'te yayınlanan Cüneyt Özdemir'in sunduğu ''5N1K'' programına konuk oldu.
Cüneyt Özdemir programı için İspanya'daki temsilcilerimiz Arda Turan ve Emre Belözoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdi. Temsilcilerimiz İspanya'da olmaktan, Atletico Madrid forması giymekten oldukça mutlu olduklarını belirtirken, Cüneyt Özdemir'e samimi açıklamalarda bulundular.
Atletico Madrid'de 2. sezonunu geçiren Arda Turan, Emre Belözoğlu'nun kendisi için çok iyi bir idol olduğunu söylerken, ''Burada sadece futbola konsantre olabiliyorum. Bu da beni daha başarılı ve mutlu ediyor. Saha içinde arkadaşlarımla İspanyolca anlaşabiliyorum ama dışarıda konuşabilecek kadar henüz İspanyolca öğrenemedim. Kararlarımız farklı olsa da Emre Abi benim için çok iyi bir idol.'' dedi.
''Hedefim Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak''
Hedeflerinin gitgide yükseldiğini ve hayalinin Avrupa'nın en başarılı takımlarında oynamak olduğunu belirten Arda, sözlerine ''Avrupa'nın en büyük 5-6 kulübünden birinde oynamak istiyorum. Hayalim Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilecek bir takımda oynamak ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak.'' diyerek devam etti.
Türkiye ile İspanya arasındaki farktan da bahseden milli futbolcu  ''Burada sahalar çok daha güzel. Bir futbolcunun sahada kendini göstermesi için zeminin çok iyi olması gerekiyor. Malesef bizim ülkemizde durum böyle değil. Ancak burada her saha çok iyi ve biz de kendimizi daha iyi gösterebiliyoruz. '' dedi.
''Futbolu Galatasaray'da bırakmak istiyorum''
Cüneyt Özdemir'in ''Fenerbahçe'ye sadece deplasmana giderim'' sözünü hatırlatması üzerine Arda, ''Evet öyle. Fenerbahçe camiasına saygım var ancak ben kariyerimi Galatasaray'da noktalamak istiyorum. Galatasaray camiası içinde yetişmiş bir insanım. Tabi ki profesyonel futbolcularız. İnsanların kariyerlerinde ne olacağını önceden bilmesi zor. Ancak ben futbolu Galatasaray'da bırakmak istiyorum.'' dedi.
''Parayı seçmedim''
Emre Belözoğlu, yurtdışında güzel bir tecrübe yaşadığını belirtti. Buraya gelmeden farklı teklifler de aldığını ancak kendisinin parayı seçmediğini vurguluyan milli oyuncu, ''Burada elimizden geldiğince ülkemizi temsil ediyoruz. Aslında bizimkisi yalancı bir gurbet. İstediğimiz zaman ülkemize gidebiliyoruz ya da anne-babamız buraya gelebiliyor. Asıl zorlukları buna imkanı olmayanlar yaşıyor. Buraya gelmeden önce Rusya ve Çin'den önemli teklifler vardı. Ancak ben parayı değil, kariyeri seçtim. İspanya futbolu dünyanın en iyi oyuncularına, en iyi takımlaran sahip. Avrupa'da İspanyol kulüpleri çok başarılı oluyor. Son yıllarda sürekli final oynuyorlar. Ben de İspanya'ya yeni birşeyler öğrenmek için geldim.'' dedi.
''Sadece futbolunuz önemli''
İspanya'daki futbol ortamını ve İspanyol basınını da değerlendiren Emre, ''Açıkçası son dönemlerde Türkiye'de spor programlarını takip etmiyordum. Ülkemizin gerçekleri biraz daha farklı. Ancak burada 2 tane büyük gazete var. Önemli birkaç yorumcu var. Onların değerlendirmelerine insanlar önem veriyor. Burada sadece oynanan karşılaşmaların analizleri, o günkü saha içi performansınız konuşuluyor. Burada sadece futbolunuz önemli. Bu da bizim için daha iyi bir ortam hazırlıyor. Saha içinde ortam doğal olarak burada da gergin olabiliyor. Deplasman maçlarında ve taraftarlar arasında bunu hissedebiliyorsunuz. Burada da fanatizm var ancak buradaki kanunlar çok daha caydırıcı nitelikte.'' dedi.
Özel günlerde, bayramlarda Fatih Terim'le de konuştuklarını belirten Emre, futbolun popüler ancak dışardıdan görüldüğü gibi kolay bir meslek olmadığını da sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)