E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFener'i yenide farkı 5'e çıkardı---

Fener'i yenide farkı 5'e çıkardı

Fener'i yenide farkı 5'e çıkardı
16 Aralık 2012 - 19:25 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray ile en yakın takipçisi Fenerbahçe, 2012'nin son derbisinde karşı karşıya geldi

Spor Toto Süper Lig 16. haftasında oynanan dünya derbisinde, Galatasaray sahasında ağırladığı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Galatasaray bu sonucun ardından en yakın rakibine 5 puan fark atarak ligde ilk yarının sona ermesine 1 hafta kala liderliğini garantiledi.
Türk Telekom Arena'da oynanan yılın son derbisinde gol perdesini Bekir İrtegün açtı. Sarı lacivertli futbolcu 10. dakikasında kendi kalesine attığı golle Galatsaray'ın 1-0 öne geçmesine sebep oldu.
Dakikalar 23'ü gösterdiğinde Fenerbahçe'nin sol beki Hasan Ali kaldırım durumu 1-1 yaparken aynı zamanda bu gol sarı lacivertli oyuncunun Türkiye'deki ilk golü oldu.
Galatasaray'ın yıldızı Selçuk İnan 36. dakikada frikikten attığı harika golle skoru 2-1'e getirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım da yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince mücadele bu skorla sona erdi.
Öte yandan sarı lacivertli ekipte Raul Meireles 82. dakikada gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
Galatasaray gelecek hafta deplasmanda oynayacağı Trabzonspor derbisiyle ligde ilk yarıyı sonlandıracak. Fenerbahçe ise evinde Karabükspor'u ağırlayacak.
Fenerbahçeli yöneticileri Ali Dürüst karşıladı
Karşılaşma için Türk Telekom Arena'ya gelen Fenerbahçeli yöneticileri, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst karşıladı.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gelmediği maçta, asbaşkan Abdullah Kiğılı'nın da bulunduğu Fenerbahçeli yöneticiler arasında, eski yönetim kurulu üyesi Nihat Özdemir de yer aldı.
Derbiye özel kareografi
Galatasaray taraftarları, önemli rakiplere karşı oynanan maçlarda gerçekleştirilen tribün kareografilerinden bir benzerini Fenerbahçe maçı öncesi yaptı.
Taraftar grubu UltrAslan'ın yer aldığı Pegasus Tribünü'nde yapılan kareografide, geride kalan sezonda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kaldırılan lig şampiyonluğu kupası konu edildi.
Kartonlarla sarı-kırmızı renkte fon oluşturuldu ve önünde makarayla çatıya çekilen özel pankartlarda, yanan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı önünde üzülen bir Fenerbahçe taraftarı ile önlerinde kupa kaldıran bir aslan figürü yer aldı.
Kareografi esnasında ayrıca, üzerinde, “Her şey unutulur, hatıralar kalır. Size her mayıs bizi hatırlatır” yazılı dev bir pankart da açıldı. Taraftarlar ayrıca Fenerbahçe takımı için, “Şikeciler” diyerek tempo tuttular.
Ayrıca, biletleri kısa sürede tükenen derbi maçı izlemek için taraftarlar Türk Telekom Arena'yı tamamen doldurdu.
Medyadan büyük ilgi
Galatasaray-Fenerbahçe derbisine medya mensuplarının ilgisi yüksek oldu.
Maça 290'ı muhabir, 110'u foto muhabiri olmak üzere 400 basın çalışanı akreditasyon yaptırdı.
Derbiyi takip etmek için, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Fransa, İsviçre, İngiltere, İsveç ve Azerbaycan'dan 18 basın mensubu da Türk Telekom Arena'da yerlerini aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)