E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerliler Başbakan'a kimi şikâyet etti?---

Fenerliler Başbakan'a kimi şikâyet etti?

Fenerliler Başbakan'a kimi şikâyet etti?
18 Şubat 2011 - 09:38 borsagundem.com

Başkan Aziz Yıldırım önderliğindeki Sarı-Lacivertli yöneticiler, Başbakan Erdoğan'a dosyalarla çıktı

Fenerbahçe, eski basketbolcusu Taurasi'nin doping skandalı sonrasında olaya tepkilerini en üst düzeyde dile getirmek için Başbakanlık Konutu'na çıktı. Aziz Yıldırım ve kurmayları mağduriyetlerini Başbakan'a iletirken TBF Başkanı Turgay Demirel, topu Hacettepe Üniversitesi'ne attı.
F.Bahçe yönetimi, dopingli olmadığı ortaya çıkan ABD'li eski bayan basketbolcuları Diana Taurasi konusundaki gelişmeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.
Başkan Aziz Yıldırım önderliğindeki Sarı-Lacivertli yöneticiler, Başbakanlık Konutu'nda Taurasi skandalının detaylarını bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a anlatarak tepkilerini dile getirdi. 1 saat 15 dakika süren toplantıda Aziz Yıldırım'ın yanında İkinci Başkan Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç da yer aldı.
Görüşmede, Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin yaptığı hataların ABD'li basketbolcunun yanı sıra Sarı-Lacivertli kulübü maddî ve manevî mağdur ettiğinin altı çizilirken, bu konuda yardım istendi. Toplantı bitiminde F.Bahçeli yöneticiler basın mensuplarına açıklama yapmaktan kaçınırken, Asbaşkan Koç "Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin kapatılması yönünde talebiniz oldu mu?" sorusuna; "Başka konuları değerlendirdik." cevabını vermekle yetindi.
Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise Diana Taurasi ile ilgili doping kararında yanlış yapıldığının ortaya çıkması üzerine bir açıklama yaptı. Türk basketbolu adına talihsiz bir süreç yaşadıklarını belirten Demirel, "Böylesine ciddi bir konuda akredite olmuş Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin bu kadar büyük bir hata yapmış olması gerçekten çok üzücü." dedi.
Demirel, "Bundan sonra Hacettepe Üniversitesi Doping Merkezi'nin durumu ne olacak?'' sorusu üzerine, "Bu saatten sonra artık Hacettepe Üniversitesi'nin lisansının geçerli kalabileceğini düşünmüyorum. Herhalde WADA'dan bu konuda tedbir gelecektir. Biz de Lizbon, Köln veya belki Atina'daki kurumları kullanabiliriz." diye konuştu. Demirel, Aziz Yıldırım'ın "Bizi Avrupa şampiyonluğundan ettiler." sözlerini ise "Fenerbahçe, şu ana kadar Avrupa Ligi'nde maç kaybetmedi. İddiasını sürdürüyor. Belki Taurasi ikna edilebilir ve yine Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için mücadele edebilir." şeklinde değerlendirdi.

Ali Ünal/Zaman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)