E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFerrero Fındık 2019'da Türkiye'de 150 milyon TL yatırım hedefliyor---

Ferrero Fındık 2019'da Türkiye'de 150 milyon TL yatırım hedefliyor

Ferrero Fındık 2019'da Türkiye'de 150 milyon TL yatırım hedefliyor
04 Mart 2019 - 10:42 borsagundem.com

Ferrero Fındık CEO'su Marco Gonçalves, 2019 yılında Türkiye'de 150 milyon liralık yatırım hedeflediklerini söyledi.

Ferrero'dan yapılan açıklamada Gonçalves, "Ferrero Fındık, 2019 yılı içerisinde 150 milyon TL'lik bir yatırım hedefi koydu.

Bu yatırımlar Ferrero Değerli Tarım Programı ile fındık üreticilerine yönelik eğitim ve teknik destekler ile üretim ve lojistik tesislerimizde devam eden büyüme ve geliştirme çalışmalarını kapsıyor" dedi.

Gonçalves, Ferrero Fındık'ın Türkiye'deki bir sonraki adımı ile ilgili ise,"Stratejik partnerimiz olarak Türkiye'de de İtalya ve Şili gibi ülkelerde başarısı kanıtlanmış uzun vadeli programları uygulamaya hazırız. Bu programlar prim sistemi ile desteklenmiş ve kalite odaklı üretim yapan fındık üreticilerine öngörü ve stabilite sağlayarak sektörün sürdürülebilirliğini de arttırmaktadır" dedi.

Gonçalves, 2018-2019 yılının hem kalite, hem de miktar olarak iyi bir sezon olduğunu; henüz çok erken olmasına rağmen 2019-2020 mahsülüne ilişkin olarak da fındık bahçelerindeki mevcut durumu da çok iyi gördüklerini söyledi. Açıklamada yer alan bilgiye göre, Ferrero Grubu 10 milyar euroyu aşan toplam iş hacmi ile küresel şekerleme ve çikolata pazarlarının en büyük şirketlerinden biri konumunda bulunuyor. Grup, dünya genelinde 22 üretim tesisi ve 9 tarım şirketine sahip.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uretici04 Mart 2019 11:08

    findiktaki oyunun asil sebebi bu sirkettir. Reisin bahsettigi dis guclerden birtanesi de bunlardir. ulkemizden defolun gidin bizim devletimiz bize yeter.